И ранен червен картон не попречи на Барселона за убедителна победа срещу Селта


И ранен червен картон не попречи на Барселона за убедителна победа срещу Селта
Снимка: Getty Images/Gulliver

3865 0

Барселона спечели гостуването си на Селта Виго в мач от испанската Примера Дивисион с 0:3. Ансу Фати откри резултата в десетата минута. В 51' Оласа си отбеляза автогол след удар на Меси. В добавеното време Сержи Роберто оформи крайното 0:3. Каталунците останаха с човек по-малко още в края на първата част, след като Ленгле получи втори жълт картон.

Барса започна отлично двубоя, като още в 10' успяха да открият резултата, а в голмайстор отново се превърна Ансу Фати. Той бе най-съобразителен в наказателното поле и стигна до подаване, след което не се поколеба да нанесе страхотен удар, който намери долния ляв ъгъл. В 16' Вейга  отигра с подаване в наказателното поле, но Нето реагира добре, за да осуети атаката.

В 24' Селта получи правото да изпълни фаул малко пред наказателното поле. Зад топката застана Аспас, като топката обаче се удари в стената и не се стигна до нищо опасно.  Десетина минути след това бе показан червен картон на Жерар Пике, след като спря откъсващия се сам срещу вратаря играч на Селта, но той е бил е положение на засада и това спаси Пике. В 40' Меси опита директен изстрел от ъглов удар, но топката мина малко на напречната греда.

Две минути след това съдията изгони Клеман Лангле с втори жълт картон. Френският бранител си беше изкарал първото официално предупреждение в 23-ата минута, а в 42' игра непозволено с ръка в тялото на Денис Суарес.

Макар и с човек по-малко, Барса успя да удвои преднината си. В 51' Меси опита да центрира, но топката се отклони в крака на Оласа и влетя в близкия ъгъл на вратаря за 0:2. В 59' Меси извади топката за Филипе Коутиньо на дъгата. Бразилецът стреля опасно и нацели дясната греда. След това Меси вкара отбитата топка в мрежата, но бе вдигната засада.

Следващото опасно положение отново дойде от Меси, който подаде към Коутиньо, чийто изстрел попадна в ръцете на Вияр. В 72'Куман замени Ансу Фати и Коутиньо, вкарвайки свежест с новите придобивки Педри и Тринкао. В 74' резервата Нолито стреля към далечния ъгъл, Нето изби, а Мигел Перес шутира при добавка, но без късмет, след като защитник на Барса отклони топката и нацели напречната греда.  В добавеното време Сержи Роберто оформи крайното 0:3 след завършващ удар от наказателното поле.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Барселона: Нето; Сержи Роберто, Пике, Лангле, Алба; Бускетс, Де Йонг; Гризман, Коутиньо, Фати; Меси

Селта: Вияр, Майо, Айдо, Мурийо, Фонтан, Оласа, Вейга, Тапиа, Суарес, Мор, Аспас

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Барселона стартира отлично кампанията си в Ла Лига, като разгроми Виляреал с 4:0. Каталунците обаче се движат с два мача назад от останалите отбори, тъй като стартираха сезона по-късно. Техният съперник - Селта, вече има три изиграни мача, като все още няма поражение (победа и две равенства).

За днешния двубой наставникът на Барселона Роналд Куман няма да може да разчита на контузените Марк-Андре Тер Щеген и Мартин Брейтуейт, докато Самуел Юмтити е под въпрос за срещата. В състава на Селта контузените са трима - Серхио Алварес, Рубен Бланко и Давид Хунка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички