Изненадващ голмайстор прати Реал Мадрид на върха след тежка битка срещу Севиля


Изненадващ голмайстор прати Реал Мадрид на върха след тежка битка срещу Севиля
Снимка: Guliver/GettyImages

5708 0

Реал Мадрид е новият лидер в испанската Ла Лига, след като "кралете" съумяха да спечелят с 2:1 срещу най-добрия гост в шампионата Севиля и изпревариха към настоящия момент Барселона, която обаче е с мач по-малко.  

"Белия балет" определено не изигра най-добрия си двубой през сезона, като особено през първото полувреме отборът на Зинедин Зидан не създаде почти никакви интересни положения, а гол на Севиля беше отменен заради грубо нарушение срещу рожденика Едер Милитао. 

"Кралете" все пак стигнаха до аванс в резултата, благодарение на не кой да е, а на Каземиро. Бразилецът беше изведен с пета в наказателното поле от Лука Йович, а халфът не разочарова със завървшващия си удар - 1:0. В 63' обаче Люк де Йонг реализира брилянтен гол с техничен удар от 15 метра в долния десен ъгъл и върна равенството. 

Каземиро окончателно се превърна в герой за своите, след като в 70' получи отлично центриране от Васкес и с глава донесе победата на "белия балет". До края на мача Кроос, Винисиус и Бензема направиха страхотни пропуски, но те не се оказаха решаващи за крайния резултат. 

За бразилеца вечерта беше специална, след като за пръв път в кариерата си реализира 2 гола в един мач. Реал Мадрид пък прекрати серията си да не печели мачове у дома, които са били 0:0 до почивката (3 поредни такива двубоя срещу Валядолид, Бетис и Атлетик Билбао. Победата пък изкачи Реал до лидерската позиция с актив от 43 точки - 3 повече от Барселона и 8 повече от Атлетико, който има тежко гостуване на Ейбар в късния съботен мач. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Стартът на мача беше динамичен, а първото положение се откри пред Лука Йович. Родриго проби в половината на Севиля и намери нападателя пред пеналтерията, но сърбинът стреля в крака на съперников футболист. В 8' след сбъркан пас на Куртоа Мунир се опита да го прехвърли от 30 метра, но бе неточен. 5 минути по-късно пък Лукас Васкес бе изведен на прекрасна позиция в наказателното поле, но стреля покрай вратата. 

Натискът на Реал продължи, но пропуските на тима продължиха, а в 29' падна първият гол, но във вратата на Тибо Куртоа. При центриране от корнер Гудел направи тежък "заслон" срещу Едер Милитао, бразилецът падна на тревата, а това освободи Де Йонг, който с глава реализира за 0:1. След справка с VAR обаче, играчът на Севиля бе санкциониран с нарушение, а голът - отменен. 

След отмененото попадение, "рохибланкос" определено бяха по-активният отбор в предни позиции. На няколко пъти Куртоа се намесваше решително при центрирания в наказателното поле, докато Банега и Васкес стреляха неточно от удобни позиции. В същото време Реал се опита да се възползва от контраатаките, отворили се пред отбора, но в момента, в който топката стигаше до Лука Йович, атаките губеха своите скорост и острота - пореден сигнал, че сърбинът продължава да има трудности с аклиматизирането си към състава на Зинедин Зидан. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 57' Реал Мадрид най-накрая разгада ребуса пред вратата на Севиля. Каземиро успя да задържи топката в свое владение пред наказателното поле, успя да подаде на Лука Йович, а сърбинът с пета го изведе сам срещу Вацлик - бразилецът копна встрани от вратаря и успя да реализира за 1:0. 

В 62' Винисиус можеше да увеличи аванса на своите, след като проби отлично по лявото крило, нахлу в наказателното поле и успя да си намери позиция за стрелба, но беше неточен. Само минута по-късно този пропуск се оказа прекалено скъп. 

Мунир падна пред наказателното поле, но с коляно успя да промуши топката покрай Варан за Де Йонг. Холандецът от своя страна с брилянтно движение между трима се освободи достатъчно, за да стреля, и прати топката в долния десен ъгъл - 1:1. 

В 70' лидерът в Ла Лига си върна аванса в резултата. Подобно на първия гол с асистент Йович, разочаровалият през първата част Лукас Васкес бе с ключова роля. Той беше изведен по дясното крило и с фантастично центриране пред малкия пеналт "качи" топката за главата на Каземиро - удар и втори гол за бразилския дефанзивен халф. 

След втория гол "кралете" натиснаха съперника в търсене на още едно попадение, което да откаже тотално "рохибланкос". Каземиро бе много близо до това да реализира своя хеттрик, след като финтира Фернандо и с мощен удар прати топкта с малко встрани от вратата. Последваха нов пропуск на Винисиус, а след това и бомбен удар на Модрич. Севиля отговори с прекрасна акция през Гудел, но в последния момент Едер Милитао успя да блокира успоредното му подаване към съотборник в пеналтерията на Реал Мадрид. В 84' пък Тони Кроос направи непростим пропуск, с който можеше да реши всичко - 5 минути до края. 

В 87' Карим Бензема направи пропуск, след като Вацлик реализира страхотно спасяване, което можеше да донесе точката на тима. В ответната атака Йусеф Ел Несири беше изведен на страхотна позиция в наказателното поле, но ударът му беше неточен - пропиляна възможност за "рохибланкос". 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Варан, Милитао, Марсело, Каземиро, Кроос, Модрич, Винисиус, Лукас Васкес, Йович

Севиля: Вацлик, Навас, Кунде, Карлос, Регилон, Фернандо, Гуделж, Банега, Мунир, Васкес, Де Йонг

Реал - Севиля гледайте тук

ПРЕДИ ДВУБОЯ 

2020 година нямаше как да започне по по-добър начин за "кралския клуб". Благодарение на равенството на Барселона срещу Еспаньол, Реал Мадрид се изравни на върха в класирането с каталунците (по 40 точки), а през миналата седмица воденият от Зинедин Зидан тим спечели Суперкупата на Испания с победи над Валенсия и Атлетико Мадрид. В последните си 6 мача "белия балет" е допуснал едва един гол, което също е важно подобрение, последвало от завръщането на Зинедин Зидан. 

Днешното препятствие за столичани е много сериозно, като Севиля по настоящем е на 4-о място с актив от 35 точки - само 5 зад Реал и Барселона. "Рохибланкос" са най-добрият гост в Испания през тази година, като имат 6 победи, 2 равенства и само 2 загуби, а Хулен Лопетеги със сигурност ще иска реванш срещу Реал Мадрид, след като бе уволнен след само 3 месеца начело на тима. Като домакин обаче "кралете" все още нямат загуба - 6 победи и 3 равенства. 

Лошата новина за Реал е, че не може да използва Федерико Валверде в мача заради червения картон срещу Атлетико (Мадрид). Капитанът на тима Серхио Рамос също няма да играе заради контузия в глезена. Единственият, който не е на разположение на Лопетеги, е Лукас Окампос. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички