Реал Мадрид изпусна победата срещу Селта и води само с точка пред Барселона


Реал Мадрид изпусна победата срещу Селта и води само с точка пред Барселона
Снимка: Getty Images/Gulliver

33737 0

Реал Мадрид не успя да победи Селта у дома, като двата тима завършиха 2:2 в двубой от 24-ия кръг на Ла Лига. Смолов успя да открие резултата още в 7', но през втората част мадридчани обърнаха след голове на Тони Кроос и Серхио Рамос от дузпа.

Немският национал неизменно има гол срещу този съперник в последните 6 години, като това бе 5-ият му от началото на сезона. В 85' Санти Мина се разписа и измъкна равенството. Така, възпитаниците на Зинедин Зидан изпуснаха да върнат преднината си от 3 точки на върха пред Барселона и вече е само 1. Добрата новина от двубоя е завръщането на Еден Азар, който започна титуляр и остана на терена до 73'.

Гостите успяха да открият резултата още в 7'. След бързо изпълнено статично положение малко след центъра Яго Аспас пусна пас между защитниците на "белия балет", като топката стигна до Смолов, който се разписа за 0:1.

Домакините бързо установиха контрол върху случващото се, като в 14' Марсело проби отляво и за малко не достигна на Бензема да засече острото му центриране. Три минути по-късно не добре насочен пас някак стигна до Каземиро, който стреля от средно разстояние, но прати топката точно над напречната греда. В 19' Бензема стреля, след като получи хубав пас в наказателното поле от Тони Кроос. Късметът обаче не беше на негова страна, тъй като топката разтресе лявата греда.

Почти през цялото време мадридчани владееха топката и бяха постоянно в атака, но им липсваше завършващият удар. Бензема и Азар показаха добро взаимодействие в атака, но така и нито един от двамата не успяваше да нанесе достатъчно точен удар. В 40' ниско центриране на първа греда намери Гарет Бейл, който отклони неточно и пропусна голяма възможност.

В самия край на полувремето Аидо се извиси при корнер и насочи много добре с глава от седем метра, но Тибо Куртоа направи страхотно спасяване.

"Кралския клуб" започна ударно втората част. В 50' Гарет Бейл центрира в наказателното поле към Серхио Рамос, който засече във вратата на Рубен. Попадението обаче не бе зачетено заради засада на бранителя. Две минути след това обаче домакините стигнаха до изравнително попадение.Марсело осигури добро подаване на Тони Кроос  в наказателното поле, което му позволи на последния да завърши с прецизен удар в долния ляв ъгъл.

В 65' "белия балет" стигна до пълен обрат. Бензема изведе хитро Азар на отлична стрелкова позиция, но Рубен закъсня с излизането си и фаулира белгиеца. Реферът посочи бялата точка, като зад топката застана капитанът Серхио Рамос, който за пореден път не сгреши и се разписа от дузпа. 

В 72' Гарет Бейл направи доста грубо нарушение, влизайки с двата крака отзад на Рафиня, а съдията извади жълт картон. И въпреки че домакините бяха по-добри през вторто попадение, то в 85' Селта успя да стигне до изравнителен гола. Влезлият от резервната скамейка Денис Суарес впечатли с изключителен извеждащ пас зад гърба на защитата, като Санти Мина, изскочи сам срещу Куртоа и реализира с технично ниско насочване по диагонала за 2:2. В 88' Бензема овладя подаване на гърди на далечната греда, но бе притиснат от защитата и не отправи достатъчно прецизен удар.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Реал Мадрид: Куртоа; Карвахал, Варан, Рамос, Марсело; Валверде, Каземиро, Кроос; Бейл, Бензема, Азар

Селта: Рубен; Кевин, Аидо, Мурийо, Араухо, Оласа; Рафиня, Окай, Бърдарич; Аспас, Смолов

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Победата за "белия балет" обаче е изключително важна и би трябвало тимът да подходи напълно съсредоточен, за да си върне преднината от три точки на върха в Испания, след като Барселона записа трудна победа срещу Хетафе с 2:1 и изравни "кралския клуб" преди двубоя му.

Очакванията са голямата звезда на мадридчани Еден Азар най-сетне ще се завърне на терена след контузията си, получена през ноември срещу ПСЖ от груповата фаза на Шампионска лига. И сега - след 81 дни извън терена, белгиецът ще запише отново минути. Идеята на Зинедин Зидан е да използва лятната придобивка за поне 30 минути на "Сантяго Бернабеу" днес (16.02) в двубоя срещу Селта.

Първоначалната дата за завръщането на 29-годишния атакуващ футболист бе за важната първа среща с Манчестър Сити от Шампионска лига, но неговото възстановяване протече по-бързо от плануваното. Хамес Родригес и Начо обаче са с травми и няма да вземат участие в срещата.

Треньорът на Селта Оскар Гарсия се закани неговият тим да преследва победата срещу далеч по-именития си съперник. "Отиваме там с намерението да играем без да се предаваме, защото играем за три точки, които са толкова важни в този мач, колкото са важни във всеки друг двубой от сезона. Излизаме срещу един от най-добрите отбори в света. Реал Мадрид е в добра форма и трябва да избегнем грешки, които могат да бъдат наказани. Не бих се задоволил с равенство преди срещата" - заяви Гарсия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички