Реал Мадрид разби Майорка и си върна върха в Ла Лига, Асенсио и Бензема с 5 гола


Реал Мадрид разби Майорка и си върна върха в Ла Лига, Асенсио и Бензема с 5 гола
Снимка: Getty Images

4502 0

Реал Мадрид си върна първото място в испанската Ла Лига, след като разгроми с 6:1 Майорка в двубой от 5-ия кръг. Карло Анчелоти бе заложил на някои играчи, които не получават толкова време на терена и бе дал почивка на важни фигури, но въпреки това младите футболисти на "кралския клуб" се справиха превъзходно.

Те бяха поведени от Карим Бензема и Марко Асенсио, които бяха над всички. Испанецът отбеляза хеттрик - първи за Реал в Ла Лига от 2017 година насам, докато французинът се отчете с две попадения, второто от които изключително майсторско, тъй като овладя топката със своя гръб и преодоля двама бранители и вратаря. Трябва да се отбележи и отличната игра на Винисиус Жуниор в пореден мач от сезона.

Последният гол пък бе дело на появилия се от резервната скамейка Иско, който вкара в последните минути от двубоя и оформи крайния резултат след асистенция именно от Винисиус. Единственият гол за гостите пък бе дело на Лий.

Така Реал възстанови преднината си от 2 точки пред шампиона Атлетико (Мадрид) - толкова бе и преди началото на този междинен 6-и кръг. Следващото изпитание пред "кралския клуб" обаче е повече от сериозно - Виляреал (събота - 25 септември).

СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Куртоа, Мигел, Милитао, Алаба, Начо, Валверде, Камавинга, Асенсио, Родриго, Винисиус, Бензема

Майорка: Рейна, Састре, Гая, Валйент, Оливан, Баталия, Фебас, Канг Ин, Лаго Джуниър, Такефуса Кубо, Хопе

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

3' - 1:0! Реал поведе рано-рано в резулата. Много груба грешка в отбрана на Гая, който се подхлъзна. Карим Бензема дебнеше там, грабна топката, напредна и с прецизен изстрел се разписа, за да открие.

24' - 2:0! Винисиус изведе добре Родриго, който стреля от малък ъгъл. Рейна успя да спаси с крак, но топката остана удобна за Асенсио, който я добута в опразнената врата.

25' - 2:1! Повече от скоростен отговор! Лии проби по великолепен начин и и стреля технично от границата на наказателното поле в далечния ъгъл, пращайки топката точно до гредата и оставяйки Куртоа безпомощен.

29' - 3:1! Реал бързо си върна преднината от 2 гола. Милитао подаде страхотен пас към Бензема, който с едно докосване отклони по прекрасен начин към Асенсио. Той пое топката добре, напредна и вкара втория си гол в срещата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 50-ата минута Бензема вкара втория си гол в срещата, но той бе отменен, тъй като при движението на французина към топката, той закачи леко крака на противников играч и го събори на земята, лишавайки го от възможността да го спре. Първоначално попадението бе зачетено, но след преглед на ситуацията с ВАР главният съдия отмени гола.

55' - 4:1! Асенсио оформи своя хеттрик, след като се отчете с красив и техничен изстрел от границата на наказателното поле, въпреки че имаше човек пред себе си.

78' - 5:1! Бензема вкара своя втори гол в срещата. Бензема бе намерен с дълъг пас от Алаба. Топката не бе особено удобна за французина, но той успя по срахотен начин да овладее топката със своя гръб, след което и да завърши през двама противникови играчи, като топката се отклони и при рикошет, което направи безпомощен Рейна.

84' - 6:1! Винисиус се пребори за топка, напредна и подаде към Иско, който насочи топката прецизно и направи разгрома още по-голям.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Кралския клуб" бе изместен от върха в класирането, след като настоящият шампион Атлетико (Мадрид) осъществи пълен обрат срещу Хетафе и спечели с 2:1, събирайки 14 точки от 6 мача. Реал обаче е с пункт по-малко и двубой пасив, така че при успех днес ще си възстанови преднината от 2 точки пред "дюшекчиите".

"Белия балет" все още няма поражение през този сезон в шампионата (4 победи и 1 равенство) и дори се намира в серия от 23 поредни мача без загуба в Ла Лига (в тях е записал 17 победи и 6 загуби). Това е най-дългата им такава серия от януари 2017 година насам, когато записаха 28 поредни мача без загуба.

Майорка обаче се радва на солидно начало в първенството при завръщането си в елита и има 2 победи, 2 равенства и само 1 поражение от началото. Така те са с 4 точки по-добре, отколкото бяха при последния им престой в Ла Лига, а куриозното е, че в края на тогавашния сезон изпаднаха точно заради 4 точки разлика.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички