Майорка помечта на "Бернабеу", но обрат донесе пета поредна победа на Реал в Ла Лига


Майорка помечта на "Бернабеу", но обрат донесе пета поредна победа на Реал в Ла Лига
Снимка: Getty Images

4319 0

Реал Мадрид трябваше да потрепери от риска да загуби първи точки през сезона в Ла Лига срещу Майорка, но успя с обрат в 72', за да спечели и пети мач в Испания.

Гостите поведоха на "Сантяго Бернабеу", като Ведат Муричи беше точен в 35-ата минута, но в добавеното време на първото полувреме Феде Валверде изравни, след като направи безмилостен рейд през почти цялото игрище. В 72' Винисиус Жуниор успя да изведе "белите" до обрат с хладнокръвно изпълнение след асистенция на Родриго. До края Винисиус и Рюдигер добавиха по едно попадение, като това на защитника бе дебютно за него за клуба.

В класирането мадридският гранд се върна на върха и е там с пълния комплект точки от 5-те мача. Майорка заема 13-ата позиция с 5 спечелени точки дотук. Тимът от Палма няма победа над Реал в Мадрид от 13 години.

Ето как се разви мачът:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Изненадващо гостите, които нямат победа на "Бернабеу" от 13 години, принудиха Куртоа да се намесва още в първата минута, когато Муричи пробва мерника си, но белгиецът отрази. Четири минути по-късно Реал отговори с изстрел на Себайос около дъгата, но Райкович се разтегна и улови.

В 10' Винисиус получи чудесно извеждащо подаване отляво и продължи напред, но поведе малко по-силно топката и тя се озова в ръцете на вратаря на гостите. В 17' Реал изпълни пряк свободен удар след нарушение на Настасич, но изстрелът на Кроос се спря в стената пред Райкович. В 27' Кроос изпрати перфектен пас към Валверде пред наказателното поле на гостите. Тук се включи Родриго, който нанесе удар, макар и не силен, но в ръцете на стража.

В 36' Майорка успя да поведе в Мадрид от статично положение. Центриране от свободен удар отдясно достави топката на главата на Ведат Муричи, който завъртя и успя да насочи над вдигнатите ръце на Тибо Куртоа, а оттам - в мрежата. 1:0 за гостите. 

Шест минути преди края на първата част Реал изрази претенции за дузпа, след като Винисиус падна в наказателното поле. Реферът на двубоя не видя основание за 11-метров удар. И в последната минута на първата част  играч на "белите" пада в наказателното поле, но Фигероа Васкес не посочи бялата точка. Повторенията показаха, че в падането на Азар не е съпричастен намиращият се до него защитник на Майорка.

В 3-ата минута от добавените 4 Реал успя да изравни. Феде Валверде предприе безпогрешен рейд почти от своето наказателно поле и от дъгата изпрати премерен изстрел, матира Райкович и изпъната мрежа му - 1:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След близо 60 минути игра Карло Анчелоти направи двойна смяна, пускайки Начо и Лука Модрич в игра вместо Менди и Азар. Хавиер Агире предприе тройна смяна, като на терена се появиха Антонио Санчес, Клемон Грение и Идрису Баба Мохамед.

В 61' Лукас Васкес изпрати изстрел, който мина покрай вратата, а 3 минути по-късно Майорка регистрира сериозен пропуск, след като Санчес не успя да намери вратата от много добра позиция. 

Домакините успяха да стигнат до обрат в 72', когато Родриго направи рейд към центъра и намери Винисиус между четирима противникови футболисти, а той майсторски сви и прати топката във вратата на Майорка - 2:1!

В 89' испанският гранд сложи точка на днешния спор, отбелязвайки трети гол. Този път нов, по-кратък рейд на Родриго, беше завършен от него по отличен начин - 3:1 за "кралете". В добавеното време Рюдигер вкара дебютния си гол за Реал и показа превъзходството им в този мач.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Куртоа, Васкес, Рюдигер, Алаба, Менди, Кроос, Себайос, Валверде, Винисиус, Родриго, Азар

Майорка: Райкович, Валент, Райо, Настасич, Мафео, Де Галарета, Баталия, Коста, Родригес, Лий, Муриджи

ПРЕДИ МАЧА

Реал Мадрид е в серия от 4 поредни победи в Ла Лига. Хората на Карло Анчелоти заемат второто място във временното класиране. „Кралете“ изостават с точка от Барселона, която е изиграла срещата си и от този кръг.

В Реал с приповдигнато настроение и след успешен старт в Шампионската лига, където „лос бланкос“ настъпи с 3:0 Селтик в Глазгоу. Лошата новина от Шотландия, че там се контузи Карим Бензема и той няма да е на разположение в днешния мач.

Майорка заема 13-ото място с актив от 5 точки. В последния си мач направи равен като домашен с Жирона.

Реал играе изключително успешно срещу Майорка. „Белите“ имат само една в последните десет сблъка помежду им.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички