Дузпа в края спаси Реал Мадрид от издънка в Ла Лига


Дузпа в края спаси Реал Мадрид от издънка в Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3832 0

Испанският колос Реал Мадрид победи Хетафе с минималното 1:0 като домакин в мадридското дерби от 33-тия кръг на Примера Дивисион. Единственото попадение на "Алфредо ди Стефано" отбеляза капитанът Серхио Рамос от дузпа десетина минути преди края на двубоя.

"Белите" не разполагаха с изобилие от голови положения, но въпреки това можеха да вкарат много по-рано в мача. Още през първата част удар на Винисиус бе брилянтно спасен от Давид Сориа. Хетафе също имаше своите шансове, но не се възползва от тях.

С победата Реал увеличи преднината си на върха пред основния си опонент Барселона на четири точки (пет мача преди края на сезона). Хетафе от своя страна остава на шеста позиция с 52 пункта и продължава битката за място в евротурнирите.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В деветата минута Хетафе "случайно" можеше да открие резултата. Центриране в наказателното поле на Реал бе отклонено с глава от Максимович, а топката рикошира в коляното на неговия съотборник Ечейта. Ударът се насочи опасно към вратата на "белия балет", но Тибо Куртоа със сетни усилия успя да избие в корнер.

В средата на полувремето Реал Мадрид се добра до първата си голова възможност в мача. Ферлан Менди проби по левия фланг и центрира по земя в наказателното поле, успоредно на голлинията. Винисиус успя да достигне до подаването и да го засече с шпагат, но стражът Сориа успя да се разтегне и да избие топката.

В 35-ата минута Серхио Рамос стигна до границата на наказателното поле, откъдето центрира меко на втора греда. Иско успя да засече подаването на своя капитан от непосредствена близост, но въпреки това Сориа успя да спаси.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 58-мата минута Лука Модрич стреля опасно от ръба на наказателното поле, но Сориа внимаваше и успя да спаси. Минута по-късно Хайме Мата застраши вратата на Тибо Куртоа, но изстрелът му прелетя над целта.

В следващите минути Реал изглеждаше изчерпан откъм идеи, като не се виждаше как "белите" ще стигнат до победен гол. Все пак десетина минути преди изтичането на редовното време това се случи, след като бе отсъдена дузпа за домакините след нарушение срещу Дани Карвахал. Серхио Рамос се ангажира с изпълнението и не сбърка - 1:0!

ПРЕДИ СРЕЩАТА

В началото на седмицата прекият конкурент на Реал Мадрид за титлата в Испания - Барселона, допусна нова грешна стъпка и остави възможност на "белия балет" да дръпне с четири точки в подреждането, ако успее да победи Хетафе. Тимът от предградията на Мадрид обаче играе отличен сезон, намира се на шесто място и дори има шансове да се бори за топ 4.

Двубоят е от изключителна важност за хората на Зинедин Зидан, които са твърдо решени да спечелят тазгодишната надпревара за титлата в Испания. За този мач Зизу няма да може да разчита на контузените Начо и Рейниер. В Хетафе пък единствената въпросителна е около Ерик Кабако, който може и да не е готов за двубоя.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Варан, Рамос, Менди, Модрич, Каземиро, Кроос, Иско, Бензема, Винисиус

Хетафе: Сориа, Оливера Мирамонтес, Ечейта, Джене, Суарес, Куку, Арамбари, Тимор, Максимович, Ниом, Мата

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички