Блестящ вратар спря Реал Мадрид на „Сантяго Бернабеу“(СНИМКИ)


Блестящ вратар спря Реал Мадрид на „Сантяго Бернабеу“(СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

7870 0

Реал Мадрид не успя да победи гостуващия Реал Сосиедад в среща от 20-ия кръг на Ла Лига. Двубоят на „Сантяго Бернабеу“ завърши 0:0 и хората на Карло Анчелоти направиха грешна стъпка в преследването на Барселона в битката за шампионската титла.

„Кралете“ изпуснаха куп положения срещу тима от Сан Себастиан, който е бе в най-добра форма в Ла Лига и излезе в доста осакатен състав в Мадрид. Баските регистрираха 5 поредни победи преди сблъсъка с „лос бланкос“. Реал Сосиедад също показа зъби, но домакините могат да съжаляват, че не спечелиха двубоя.

Вратарят на гостите Алекс Ремиро пази като лъв и спаси своите. С най-фрапантни пропуски за мадридчани блесна Винисиус Жуниор, който така и не съумя да прати топката в мрежата. Така за първи път от началото на сезона "лос бланкос" завърши мач без да вкара гол.

Реал Мадрид отправи цели 20 удара към вратата на гостите, като 7 от тях точки. Реал Сосиедад игра умно на „Сантяго Бернабеу“ с оглед и на кадровите си проблеми и изглежда изпълни задачата си да си тръгна с точка.

След издънката „лос бланкос“ остава на второто място, но преднината на Барселона се увеличи. Мадридчани са с актив от 42 точки, а каталунците са с 5 повече – 47. Баските от Сан Себастиан запазват третата си позиция с 39 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Реал Мадрид започна по-настъпателно. Валверде стреля отдалеч след изпълнението на първия корнер в мача във 2-ата минута, но шутът му бе блокиран.

В 6-ата минута Муньос центрира остро отдясно, а Александър Сьорлот не успя да засече топката на 5 метра от вратата на Куртоа и да откри за гостите от Сан Себастиан.

Реал Мадрид отговори с мощен пробив на Бензема в 8-ата минута, но в последния момент пасът му бе блокиран.

Винисиус нахлу в пеналта в 14-ата минута, но в диагоналният му удар към далечния ъгъл на Ремиро излезе на сантиметри в аут.

Гостите отговориха с шут на Ияраменди, който се възползва от недобро изчистване на защитата на „лос бланкос“. Изстрелът му в 17-ата минута също премина съвсем близо от целта.

В 32-ата минута домакините осъществиха многоходова комбинация, при която топката се озова в краката на Тони Кроос. Германецът шутира без забавяне от границата на пеналта, но Ремиро не трепна. Веднага след това последва шут отдалеч на Федерико Валверде.

Последва нов удар към вратата на Ремиро. Отправи го Родриго в 35-ата минута, но стражът укроти топката, която отиваше под гредата.След това и Себайос не успя да вкара, биейки в аут.

В 45-ата минута домакините пропиляха най-чистото си положение. След грешка на играч на Реал Сосиедад Винисиус бе изведен отлично, но Ремиро прояви страхотен рефлекс и изби с крак.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Секунди след антракта топката стигна до Себайос на дъгата на пеналта. Той шутира веднага, но не затрудни Ремиро.

Натискът на домакините се усилваше. Бранител блокира удар на Родриго от далечна дистанция и топката излезе в конрнер. След изпълнението му Валверде също не уцели целта.

След час игра гостите изпуснаха златен шанс. Кубо шутира, но Куртоа се справи.

В 71-ата минута Ремиро отново спаси Сосиедад. Винисиус излезе сам срещу него, но той се справи с прехвърлящия му удар.

До края „лос бланкос“ продължи да напада. Натискът обаче остана безплоден. Така осакатеният Реал Сосиедад си тръгна с точка от „Сантяго Бернабеу“.

Стартови състави:

РЕАЛ МАДРИД: Куртоа, Начо, Милитао, Рюдигер, Камавинга, Кроос, Себайос, Валверде, Винисиус, Родриго, Бензема

РЕАЛ СОСИЕДАД: Ремиро, Муньос, Льо Норман, Зубелдия, Eлустондо, Кубо, Ияраменди, Зубименди, Мендес, Оярсабал, Сьорлот

Преди мача:

Гостите от Сан Себастиан са във форма от пет поредни победи в шампионата, докато за същия период от време колосът е записал две поражения между трите победи. За последно те се срещнаха през март, когато "викингите" се наложиха с 4:1 като домакин.

Списъкът с отсъстващите и в двата лагера е дълъг, но при гостите той достига двуцифрено число - 10. При столичани пет не са на разположение за Карло Анчелоти и сред тях личат Алаба, Карвахал и Чуамени.

По-рано през седмицата и двата тима имаха сериозни тестове пред себе си - Сосиедад отстъпи на Барселона с 0:1 на "Камп Ноу" за Купата на Краля, докато в Мадрид Реал се изправи срещу Атлетико за успех в 120-минутен драматичен двубой.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички