Барселона продължи "шампионското" турне с измъчен успех над Бетис (ВИДЕО)


Барселона продължи "шампионското" турне с измъчен успех над Бетис (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4336 0

Барселона спечели отложеното си гостуване на Реал Бетис от 17-тия кръг на Ла Лига с 2:1 и направи нова голяма стъпка към евентуален триумф в надпреварата. В герои за победителите се превърнаха Рафиня и Роберт Левандовски, които се разписаха съответно в 65-тата и 80-тата минута, докато Кунде си отбеляза автогол след 5 минути и накара съотборниците си да треперят до последния съдийски сигнал.

Трите завоювани точки от тежкото гостуване в Севиля означава, че каталунците вече имат с 8 точки повече от настоящия шампион Реал Мадрид, който обаче утре ще изиграе 19-тия си мач от надпреварата и ще има възможността да стопи разликата на 5 пункта. Домакините пък се намират на шеста позиция с 31 т.

Възпитаниците на Шави бяха по-настоятелни през цялото време и от гледна точка на статистиката резонно стигнаха до трите точки, но това на практика не се получи толкова просто.

През първата част едно от по-отличителните ситуации дойде в 33-тата минута, когато Рафиня откри след чудесно центриране на Де Йонг, но се оказа, че това се е случило от нередовна позиция. 

Бразилецът обаче изчака своя момент и от още по-проста ситуация откри в 64-тата минута. Тогава "Играчът на мача" Балде отправи ниско подаване от левия фланг и офанзивният футболист довкара кълбото във вратата на Силва. Трябва да се отбележат и блестящите спасявания на стража на Бетис в срещата. 

Роберт Левандовски отбеляза първото си попадение за Барселона от известно време насам в 80-тата минута от нова добра ситуация за каталунците и изглеждаше, че развоя на срещата е решен, докато 6 минути по-късно Кунде не си вкара автогол за 1:2. До края на двубоя домакините така и не успяха да изравнят резултата и така точките отидоха в актива на Барселона. 

Video edited on Kapwing

Първо полувреме:

Двубоят започна с атаки посока на двете врати по време на първите 10 минути, като първо Барселона пробва с няколко остри атаки, като същото сториха на по-късен етап и домакините. 

За 20 минути двата тима създадоха само една голова ситуация, която бе на сметката на гостите, но и тя не промени резултата.

В 33-тата минута страхотно центриране на Де Йонг бе завършено от Рафиня във вратата на Силва, но попадението моментално бе отменено поради засада.  

След 180 секунди се стигна до изключително чиста ситуация, след като странен рикошет прати кълбото в забравения сам Педри. Неговият стрел обаче бе париран от Силва. 

Второ полувреме:

Срещата продължи оттам, където приключи първата част, а именно основно с натиск на гостите. Още преди да изтекат 180 секунди Педри засече около точката за изпълнение на дузпа центриране на Балде, но Силва избухна след поредна чудесна намеса.

Гол! В 64-тата минута Балде нападна остро отляво и отправи страхотен нисък пас надясно. Там се озова Рафиня и на празна врата вкара кълбото за 0:1!

Video edited on Kapwing

Гол! Роберт Левандовски напомни за себе си с първо попадение за каталунците от известно време насам, след като удвои разликата в двубоя след 80 минути игра. Той се възползва от свалена топка от Араухо при изпълнение на корнер и отбеляза. 0:2!

Гол! Гостите си усложниха задачата в 85-тата минута, тъй като Кунде се намеси ужасяващо при ниско центиране и прати топката в собствената си врата. 1:2!

Стартови състави:

Реал Бетис: Силва, Руйбал, Пецела, Фелипе, Абнер, Родригес, Уилиям, Енрике, Каналес, Фекир, Иглесиас

Барселона: Тер Щеген, Кунде, Араухо, Кристенсен, Балде, Бускетс, Де Йонг, Педри, Гави, Рафиня, Левандовски 

Преди мача:

Каталунците влизат в срещата от върха във временното класиране, където имат аванс от 5 точки пред настоящия шампион Реал Мадрид след изиграването на равен брой двубои - по 18. Домакините пък са шести с 16 т. пасив пред Барселона.

Андалусийците нямат проблеми с контузени или наказани, докато сред Барселона сигурен пропускащ е Усман Дембеле, който тепърва ще лекува контузия от успеха над Жирона.

Последният двубой от Ла Лига между двата тима отново бе в Севиля в края на изминалата кампания, като "блаугранас" се наложи с 2:1. През настоящата година те се срещнаха и за Суперкупата на Испания, за която Барселона спечели след дузпи. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички