Трагедия в "червено-синьо": Барселона пак загуби, този път от Райо Валекано


Трагедия в "червено-синьо": Барселона пак загуби, този път от Райо Валекано
Снимка: Getty Images

4874 0

За втори път в рамките на четири дена Барселона разочарова милионите си привърженици по цял свят, след като допусна ново поражение в Ла Лига, този път от Райо Валекано като гост с 0:1. Единственото попадение в мача бе дело на Фалкао през първото полувреме, а през второто Мемфис Депай пропусна дузпа...

Тимът на Роналд Куман е на девето място във временното класиране с актив от 15 точки, докато Райо Валекано събра 19 пункта и влезе в Топ 5. Ето как се разви срещата:

В 3-ата минута Трехо опита да изненада Тер Щеген с прехвърлящ удар от центъра, но вратарят на Барселона се върна бързо и попречи на топката да влети във вратата му. В първите десетина минути домакините определено бяха по-активният отбор на терена, но постепенно каталунците изравниха играта. В 16-ата минута Серхио Агуеро падна много леко за дузпа и трябваше да бъде доволен, че главният съдия не му показа жълт картон за симулация!

След 24 минути игра Оскар Трехо бе декориран в жълто, след като препъна Нико, който изнасяше топката от собствената си половина. Шест минути по-късно Райо Валекано поведе в резултата - Серхио Бускетс загуби топката в средата на терена и домакините организираха бърза контраатака, която бе завършена по чудесен начин от Фалкао - 1:0!

В 35-ата минута Мемфис Депай пусна успореден на голлинията пас към Сержиньо Дест, който от два-три метра прати топката високо над вратата - какъв пропуск... До края на полувремето не последва нищо по-интересно и двата отбора се оттеглиха на 15-минутна пауза.

Треньорите не бяха извършили промени на почивката, а Барса тръгна в атака от първата секунда на втората част. В 49-ата минута техничен удар на Нико от около 20 метра премина на сантиметри встрани от дясната греда на Димитриевски. Малко след това Серхио Агуеро получи хубав пас в коридор от Дест и шутира силно с десния крак, но кълбото отново не намери очертанията на вратата. 

В 59-ата минута отново вратарят на Райо Валекано се оказа последната пречка пред Кун Агуеро. Роналд Куман реши да извърши първа смята и пусна в игра Демир на мястото на Серхи Роберто. Още в следващата атака Алба сложи топката на крака на Коутиньо около точката за дузпата, но изпълнението на бразилеца бе крайно разочароващо.

В 66-ата минута Пике получи жълт картон, след като се опита да се качи на гърба на Фалкао при борбата за една висока топка и го удари с лакът. Четири минути по-късно Барселона получи дузпа, след като Депай бе съборен в наказателното поле. Зад топката застана именно той, но националът на Северна Македония Димитриевски отгатна посоката и спаси удара му. 

До края на двубоя Барселона опитваше хаотични атаки, които не дадоха почти никакъв резултат, а веднъж и Гави не успя да уцели топката от удобна позиция. Така тимът допусна втора поредна загуба в Испания след 1:2 от Реал Мадрид в "Ел Класико".

Стартови състави:

Райо Валекано (4-2-3-1): Димитриевски, Балиу, Савелич, Катена, Фран Гарсия, Валентин, Комесана, Паласон, Трехо, Алваро Гарсия, Фалкао

Барселона (4-3-3): Тер Щеген, Дест, Пике, Гарсия, Алба, Бускетс, Роберто, Нико, Коутиньо, Агуеро, Депай

ПРЕДИ МАЧА:

Барселона бързо трябва да забрави за загубеното Ел Класико през уикенда, когато отстъпи на Реал Мадрид на "Камп Ноу", тъй като идва нов мач и нов шанс за победа. Съперник на каталунците е тимът на Райо Валекано, който дори е пред тях в класирането: Барса заема девето място с 15 точки, докато Райо е осми с 16 пункта, но и мач повече.

Наставникът на "лос кулес" Роналд Куман е поставен под сериозно напрежение заради колебливите резултати, а за днешната среща няма да може да разчита на няколко играчи: Араухо, Брейтуейт, Педри, Ваге и Френки де Йонг. Ансу Фати и Люк де Йонг пък са под въпрос за срещата. В тима на Райо отсъства халфът Мартин Меркеланс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички