Златното момче Педри поведе Барселона към сладък успех в каталунска корида (ВИДЕО+СНИМКИ)


Златното момче Педри поведе Барселона към сладък успех в каталунска корида (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

4525 0

Барселона стигна до измъчена победа с 1:0 като гост на коравия отбор на Жирона в среща от 19-ия кръг на Ла Лига. Така хората на Шави Ернандес се бетонираха на върха в класирането след трети пореден минимален успех с един и същи резултат.

Скъпоценният успех в последния мач, в който „блаугранас“ играеше без наказания Роберт Левандовски, заби влезлият като резерва Педри в 61-ата минута. Барса се озори изключително много с битката срещу каталунския тим, който показа и остри зъби едва не се докопа до точката.

На стадиона в Жирона властваше напрежението от първата до последната минута. Съдията Алехандро Мунис трябваше да укротява страстите на терена и извън него с картони. На няколко пъти футболистите на двата отбора се запревиваха на терена.

Реферът показа общо 7 жълти картона и един червен. Сред официално предупредените се оказаха и двамата треньори. Шави получи жълт картон за оспорване на съдийско решение, а наставникът на домакините Мичел бе изгонен на трибуните в добавеното време на срещата.

Усман Дембеле от Барселона получи контузия още в 25-ата минута. Той напусна принудително, държейки се за бедрото. Именно на негово място влезе златното 20-годишно момче Педри, който донесе победата.

По този начин Барселона регистрира трети пореден успех в Ла Лига, а „блаугранас“ не познава вкуса на поражението в 9-ти пореден мач в шампионата.

С прибавените 3 точки „блаугранас“ вече имат 47 на актива си, с шест повече от предследвача Реал Мадрид, който е и с мач по-малко. Жирона е на 12-ата позиция с 21 пункта

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът започна двуостро. Още в 3-тата минута Ян Коуто се измъкна зад защитата каталунците, но дружни усилия ударът му бе блокиран.

Постепенно Барселона установи контрол над топката. Хората на Шави обаче не успяваха да стигнат до чисто положение пред вратата на съперника.

Усман Дембеле се контузи в 25-ата минута. Той усети болка в бедрото по време на спринт по фланга. Треньорът Шави Ернандес се принуди да извърши смяна. Педри замени французина.

В 29-ата минута защитник сгреши пас, при което топката се озова у Ансу Фати. Младокът реши да стреля малко диагонално от дъгата на пеналта, но не уцели рамката на вратата.

Барселона продължи да се мъчи. Футболистите очевидно се изнервиха, а малко преди почивката жълти картони за оспорване на съдийско решение получиха Педри и треньорът Шави Ернандес.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След антракта Барса продължи да изпитва трудности. Гави също получи официално предупреждение в 49-ата минута.

ГОООЛ! Все пак по-напористата игра на „блаугранас“ доведе до желания ефект. Педри откри резултата в 61-ата минута. Той получи прострелно центриране отляво от влезлият на смяна Жорди Алба и отблизо засече топката в мрежата – 0:1.

Video edited on Kapwing

В 65-ата минута Арнау Мартинес прати топката в мрежата на Барса, но попадението бе отменено заради засада.

До края домакините нямаха сили да се доберат точката. Жирона създаде няколко интересни положения пред вратата на Тер Стеген, но не успяха да го преодолеят и гостите се измъкнаха с късмет в заключителните акорди на срещата.

В добавеното време треньорът на Жирона Мичел получи червен картон.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Жирона: Гацанига, Бернардо, Мигел, Арнау, Кастеланьос, Гарсия, Хуанпе, Рикелме, Ромеро, Куто, Ерера

Барселона: Тер Щеген, Араухо, Алонсо, Кунде, Ерик, Бускетс, Гави, Де Йонг, Рафиня, Дембеле, Фати

ПРЕДИ МАЧА

"Блаугранас" продължава да мечтае за титлата в Испания. Момчетата на Шави имат три точки преднина на върха пред втория Реал Мадрид и ще опитат днес (28 януари) да направят разликата 6 пункта.

Амбициозният отбор на Жирона обаче въобще не трябва да бъде подценяван. Тимът се намира на 12-ата позиция и математически шансът да се бори за място в европейските турнири все още е реален.

Барселона е безпогрешен в последните си 5 мача, като е спечелил всеки един от тях. Жирона може да се похвали само с 1 победа, 2 равенства и 2 загуби в последните си пет във всички турнири.

Шави няма да може да разчита на остриетата си в атака Роберт Левандовски и Феран Торес, които изтърпяват наказание заради получени червени картони. Главен арбитър на двубоя ще бъде Алехандро Руис.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички