След Шериф Тираспол: Еспаньол също удари ранения Реал Мадрид в 8-ия кръг на Ла Лига


След Шериф Тираспол: Еспаньол също удари ранения Реал Мадрид в 8-ия кръг на Ла Лига
Снимка: Getty Images

4306 0

Еспаньол нанесе първа загуба на Реал Мадрид в испанската Ла Лига от близо 8 месеца насам и го победи с 2:1 на собствен терен! Това бе второ поредно поражение за "белия балет", който през седмицата загуби и от Шериф Тираспол в Шампионската лига.

Каталунците поведоха с 2:0 с голове на Раул де Томас и Алеиш Видал, а Карим Бензема върна едно попадение за своя отбор. Два гола на Реал Мадрид бяха отменени правилно заради засади! Ето как се разви срещата:

Още в 4-ата минута гостите можеха да открият резултата след груба грешка в отбраната на Еспаньол, но Карим Бензема стреля в обсега на Лопес. Единадесет минути бяха нужни на главния рефер, за да покаже първия жълт картон в срещата - получи го Ембарда, който настъпи Камавинга. Малко след това Бензема получи хубав пас с пета около точката на дузпата и шутира веднага, но Лопес пак бе на мястото си.

Противно на логиката, Еспаньол поведе в резултата в 17-ата минута. Топката бе центрирана на първа греда и там Раул де Томас изпревари Лукас Васкес и не остави шансове на Куртоа - 1:0

В 29-ата минута Едуардо Камавинга също получи жълт картон, след като влезе необмислено в краката на съперников играч. До края на полувремето чистите положения пред двете врати намаляха значително и въпреки че Реал Мадрид бе по-активният отбор, търсейки изравнителен гол, Еспаньол бе много опасен на контраатака. 

Карло Анчелоти реши да замени Камавинга на почивката и пусна в игра Родриго. В 49-ата минута Едер Милитао връхлетя центриране от корнер и насочи топката към левия ъгъл на вратата, но тя се размина на сантиметри от целта. 

В 60-ата минута бившият играч на Севиля и Барселона Алеиш Видал удвои аванса на Еспаньол - футболистът с №22 тръгна от центъра, пусна топката между краката на Начо, влезе на скорост в наказателното поле и с премерен диагонален шут прати за втори път топката във вратата на Реал - 2:0! Две минути по-късно каталунците можеха да вкарат и трети гол след груба грешка на Васкес, но Дардер, останал сам срещу вратаря, не успя да уцели очертанията на вратата.

Междувременно Карло Анчелоти пусна в игра Лука Йович и Каземиро на мястото на Модрич и Тони Кроос. В 67-ата минута Бензема вкара гол, но той бе отменен правилно заради засада. Четири минути по-късно Карим Бензема отново прати топката във вратата, но този път нямаше нарушение на правилата и Реал Мадрид се върна в мача - 2:1!

В 84-ата минута влезлият на смяна Еден Азар прати топката във вратата на Диего Лопес, но и това попадение бе отменено правилно заради засада! В края на мача пък човек от щаба на Еспаньол бе изгонен от резервната скамейка, след като реагира бурно на съдийско отсъждане.

Със спечелените три точки каталунците се изкачиха с четири места до 12-ата позиция (9 точки), а Реал остана на първо място, но вече с равен брой точки (17) с Атлетико Мадрид!

Стартови състави:

Еспаньол (4-1-4-1): Лопес, Хил, Гомес, Кабрера, Педроса, Баре, Видал, Мелендо, Дардер, Ембарда, Де Томас

Реал Мадрид (4-3-3): Куртоа, Начо, Милитао, Алаба, Васкес, Модрич, Кроос, Камавинга, Винисиус, Валверде, Бензема

ПРЕДИ МАЧА

Реал Мадрид е лидер във временното класиране с актив от 17 точки след 7 изиграни кръга. Еспаньол е на 15-то място с едва 6 т. след същия брой изиграни мачове. "Белият балет" обаче е леко поразклатен, тъй като допусна шокираща загуба през седмицата от Шериф Тираспол в Шампионската лига!

Карло Анчелоти няма да може да разчита на контузените Гарет Бейл, Марко Асенсио, Иско, Карвахал, Марсело, Менди и Себайос, докато домакините ще бъдат без Ерера, Калеро, Мигелон и Хавиер Диас.

За последно двата тима се срещнаха на "Корнея Ел Прат" на 28 юни 2020 г. в 32-ия кръг на Ла Лига. Тогава мадридчани победиха с минималното 1:0, а голът бе дело на Каземиро в 45-ата минута. Последната домакинска победа на Еспаньол срещу този съперник датира от 2018 г. - 1:0!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички