Майсторски Реал Мадрид подчини Барселона в люта битка на "Камп Ноу"


Майсторски Реал Мадрид подчини Барселона в люта битка на "Камп Ноу"
Снимка: Getty Images

7737 0

Реал Мадрид спечели голямото дерби на испанския футбол срещу Барселона с 2:1 на "Камп Ноу". Първото попадение за "белия балет" беше дело на Давид Алаба в 32-ата минута след като австриецът първо изчисти топката в собственото си наказателно поле, след това Винисиус Жуниор я изнесе и комбинира с Алаба в наказателното поле. Ударът на защитника намери мрежата и изведе Реал напред.

В добавеното време на двубоя Марко Асенсио стреля опасно, Марк-Андре тер Щеген изби, но топката попадна в Лукас Васкес, който с точен удар оформи крайното 2:0. 

В седмата минута от добавеното време Серхио Агуеро вкара почетен гол за "каталунците", след като засече центриране на Сержиньо Дест.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Барселона започна срещата с пресиране на гостите. Родриго във втората минута опита да напредне по десния фланг, но беше лесно спрян от Жерар Пике. Още в следващата атака Жорди Алба достигна наказателното поле и падна. Нарушение обаче нямаше.

Мадридчани продължиха да бъдат по-активни в първите няколко минути на двубоя. В 8-ата минута Дест се опита да се промъкне между трима футболисти. Менди успя да отнеме топката. В 9-ата минута Каземиро сбърка подаване, но беше добре покрит от Васкес, който поправи грешката. Битката продължи да бъде в средата на терена.

В 12-ата минута Бензема опита атака отляво, Дест го спря, а след това топакта попадна в Родриго, който върна към Менди. Отбраната на Барса внимаваше и не позволи да се случи нещо опасно. Две минути по-късно Винисиус проби отляво, но Ерик Гарсия изби топката в корнер. Кроос центрира към Каземиро, чийто удар излезе в аут.

В 14-ата минута Френки де Йонг получи добра топка вляво. Нидерландецът се забави и центрирането му беше много неточно. Каталунците продължиха да играят с висока преса и да дебнат грешка на съперника си.

В 21-ата минута Винисиус падна в наказателното поле след като финтира Мингеса и Дест и поиска дузпа. Такава обаче не беше отсъдена от рефера. Отново бразилецът беше изведен на стрелкова позиция, но се намираше в положение на засада.

В 25-ата минута Барселона изпусна най-чистото си положение. Атака на Депай отляво изведе Дест на стрелкова позиция, но десният бек прати топката високо над вратата. (ВИЖТЕ ФРАПАНТНИЯ ПРОПУСК ТУК)

Депай стреля от фал в 27-ата минута право в ръцете на Куртоа. В 31-ата минута Депай и Фати отново опитаха да направят нещо опасно, но без резултат. 

32' - 0:1! Алаба успя да отнеме топката и я подаде на Винисиус, който изнесе топката и отново я върна на австриеца. Така Алаба стреля и извежда Реал Мадрид напред в резултата!

Отново Депай беше централната действаща фигура за Барселона в следващите минути, като стреля от фал. В 35-ата минута той центрира от корнер към Пике, който стреля с глава и беше близо до гола.

В 37-ата минута Бензема се измъкна отляво и центрира към Тони Кроос. Германецът стреля от воле, но изстрелът беше блокиран. Натискът продължи с удар на Родриго, спасен от Тер Щеген.

Барселона също не спря да атакува и в 41-ата минута се стигна до нов корнер. Каземиро изчисти топката. Две минути след това Алаба направи грешно изчистване и Барслеона отново опита атака отляво, Алба свали топката към Фати, чийто удар беше блокиран от Алаба. Родриго също отправи удар, който се оказа неточен.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Роналд Куман пусна в игра Фелипе Коутиньо на мястото на Оскар Мингеса. Фати в 46-ата минута опита центриране, което не достигна до никого. Отново Фати успя да комбинира с Депай в 48-ата минута, а Коутиньо стреля и топката излезе в корнер. Барселона започна по-активно след още един удар на Фати в ръцете на Куртоа.

Реал се активизира като в 50-ата минута Васкес опита изстрел. Барселона продължи да пресира и да не оставя пространства на "белите". Депай в 53-ата минута отново опита да центрира, като нямаше резултат. Реал опита нападение отново чрез Винисиус и Бензема, като Менди стреля в 55-ата минута и не затрудни Тер Щеген.

След атака отдясно в 57-ата минута домакините стигнаха до ъглов удар. Де Йонг опита изстрел с глава и Куртоа улови. В 60-ата минута Дест сгреши, което позволи на Винисиус да излезе на удобна позиция. Американският бранител успя да отнеме в последния момент.

В 62-ата минута Бензема стреля, като Тер Щеген трябваше да се намесва. Контраатаката на Барселона завърши с фал в нападение на Коутиньо.

 

В 65-ата минута Депай центрира от пряк свободен удар, като Куртоа изби. Многоходова акция в 68-ата минута завърши с отнемане от Коутиньо. Той обаче сбърка и Винисиус в 69-ата минута отново се измъкна зад отбраната и имаше страхотен шанс да удвои, но Тер Щеген внимаваше.

В 70-ата минута центриране на Жорди Алба се оказа прекалено оптимистично и се оказа право в ръцете на Тибо Куртоа. Карло Анчелоти пусна в игра Валверде вместо Родриго. Веднага след това Карим Бензема имаше чудесно положение след комбинация с Винисиус, след това Валдерде стреля в аут.

Дест в 73-ата минута стреля от разстояние в аут. Роналд Куман реагира и пусна Серхио Агуеро вместо Ансу Фати. В 78-ата минута Куман пусна и Серхи Роберто на мястото на Френки де Йонг. В 80-ата минута Агуеро опита да се измъкне и да получи топката от Бускетс, но защитата на Реал Мадрид се справи.

В 84-ата минута Депай центрира към Агуеро, който прати топката в аут. Куман пусна в игра Лук де Йонг вместо Гави. За Реал Мадрид в игра се появи Марко Асенсио на мястото на Винисиус. В последната минута от редовните 90 Тибо Куртоа получи травма. Оказа се, че стражът е повредил коленните си връзки.

90+4' - 0:2! Марко Асенсио стреля опасно, при което Тер Щеген изби, а Лукас Васкес беше най-съобразителен и от близка дистанция се разписва за Реал Мадрид и подсигурява победата на "белите"!

90+7 - 1:2! Серхио Агуеро вкара почетно попадение за каталунците, след като засече центриране на Сержиньо Дест и прати топката в мрежата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Барселона: Тер Щеген, Алба, Пике, Ерик Гарсия, Мингеса, Дест, Бускетс, Де Йонг, Гави, Фати, Депай

Реал Мадрид: Куртоа, Милитао, Алаба, Менди, Васкес, Каземиро, Модрич, Кроос, Винисиус, Родриго, Бензема

ПРЕДИ МАЧА

И двата отбора имат достатъчно сериозни кадрови проблеми. Роналд Куман все още не може да разчита на контузените Педри, Усман Дембеле, Мартин Брейтуейт и Роналд Араухо. Столът на нидерландския наставник се клати след неудовлетворителните резултати в Ла Лига и Шампионска лига. Осмата позиция със сигурност не е това, което Барселона си поставя за цел.

Карло Анчелоти ще бъде без контузените Иско, Гарет Бейл, Дани Себайос и Лука Йович. "Белите" преживяха миникриза след като направиха нулево равенство с Виляреал, а след това изненадващо загубиха от Еспаньол с 1:2. Изглежда спадът обаче в миналото, след като през седмицата в Шампионска лига Реал разгроми Шахтьор с 5:0, а Винисиус и Карим Бензема показаха, че са в страхотна форма.

Реал Мадрид има предимство в последните 5 мача между двата отбора, като в последните 3 двубоя победи (2:0, 3:1, 2:1). Последната победа на Барселона над вечния съперник беше на 2 март 2019 г., когато попадение на Иван Ракитич позволи на Барса да се поздрави с успеха.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички