Барселона се предаде на Реал Мадрид след кошмарна загуба от Осасуна


Барселона се предаде на Реал Мадрид след кошмарна загуба от Осасуна
Снимка: Getty Images/Guliver

3571 0

Испанският колос Барселона загуби домакинството си на Осасуна с 1:2 в мач от 36-тия кръг на Примера Дивисион, а с това "лос кулес" изгубиха и битката за титлата с Реал Мадрид. Каталунците разочароваха с представянето си и допуснаха да бъдат победени в продължението на мача от 10-мата останали играчи на игрището.

Първата част бе трагична за каталунците, след като в 15-ата минута изостанаха в резултата след гол на Арнаис. Най-доброто за Барса от полувремето бе удар на Лионел Меси от пряк свободен удар, който уцели напречния стълб. Първият точен удар на Барса в мача дойде в 54-ата минута, а малко по-късно вторият им точен удар се превърна в гол - Меси този път изравни от пряк свободен удар. В следващите минути "блаугранас" заигра по-добър футбол и създаде повече ситуации за гол, но Осасуна продължи да бъде опасен на контри.

Четвърт час преди края на срещата гостите останаха с човек по-малко на терена, след като появилият се като резерва Енрик получи директен червен картон за удар без топка срещу Ленгле. В продължението на мача обаче Осасуна матира своя съперник след мълниеносна контраатака и гол на Роберто Торес, а времето на Барса за отговор стигна само за греда от Луис Суарес.

Така Барселона със сигурност ще завърши на втора позиция през сезона в Ла Лига. Каталунците останаха със 79 пункта - на седем зад новия шампион Реал Мадрид. Осасуна от своя страна е на 11-та позиция с 51 пункта и мач преди края е на три точки от седмото място.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В седмата минута Клеман Ленгле нанесе мощен удар от дистанция, който премина на сантиметри от гредата. Минута по-късно Осасуна отвърна чрез Первис Еступинян, който стреля опасно от границата на наказателното поле, но Марк-Андре Тер Щеген спаси.

В 15-ата минута гостите поведоха в резултата. Еступинян проби по левия фланг, откъдето центрира в пеналтерията на Барса. Арнаис се оказа непокрит на границата на наказателното поле, нанасяйки неспасяем удар от движение в близкия ъгъл на вратата на Тер Щеген - 0:1!

В следващите минути Осасуна продължи да създава опасности пред вратата на Барса. В 22-рата минута обаче каталунците можеха да изравнят резултата, след като Лионел Меси уцели напречния стълб с удар от пряк свободен удар.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В самото начало на частта Барса стигна до изравнителен гол, но той бе отменен заради засада. Пас зад отбраната на Осасуна изведе Меси в наказателното поле, а аржентинецът върна топката към Мартин Брейтуейт, който вкара топката в мрежата. Лионел Меси обаче бе в засада в хода на атаката и попадението бе правилно отменено.

Едва в 54-ата минута Барса се добра до първия си точен удар в мача. Лионел Меси бе изведен в наказателното поле и нанесе мощен удар от близка дистанция към вратата на Осасуна, но изстрелът му бе насочен право в тялото на вратаря Ерера. Същевременно гостите продължиха да бъдат много опасни при контраатаки и да създават главоболия на отбраната на домакините.

Осем минути по-късно вторият точен удар на Меси в срещата (и втори на Барселона) се превърна в гол. Аржентинецът изпълни нов чудесен пряк свободен удар, който - за разлика от първата част - попадна в мрежата на Осасуна - 1:1!

В средата на частта влезлият като резерва Луис Суарес получи подаване в наказателното поле, за да вкара топката в мрежата на Осасуна с акробатичен удар. Голът обаче бе отменен заради засада на уругваеца. В 76-ата минута влезлият като резерва Енрик получи директен червен картон след удар с лакът в главата на Ленгле.

Късно в добавеното време на мача Роберто Торес оползотвори бърза контраатака на своя отбор, реализирайки втори гол в мрежата на Барса - 1:2! Малко по-късно удар на Луис Суарес срещна гредата, с което се изчерпа и времето на каталунците за отговор на късно допуснатия гол.

ПРЕДИ СРЕЩАТА

Още тази вечер Барселона може окончателно да изгуби битката за титлата в Испания, ако Реал Мадрид спечели домакинството си на Виляреал. Каталунците изостават на четири точки от "белия балет" и дори успех над Осасуна може да се окаже недостатъчен на отбора.

Наставникът на Барса Кике Сетиен няма да може да разчита на контузените Усман Дембеле и Антоан Гризман, а Самуел Юмтити е под въпрос. Гостите пък са без Чими Авила и Марк Ардона, а Роберт Ибанез, Унай Гарсия и Рубен Гарсия също са под въпрос за двубоя.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Барселона: Тер Щеген, Семедо, Пике, Ленгле, Фирпо, Ракитич, Роберто, Пуч, Меси, Фати, Брейтуейт

Осасуна: Ерера, Начо Видал, Навас, Гарсия, Арнаис, Дарко, Перес, Адриан, Аридане, Монкайола, Еступинян

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички