Барселона обърна Валенсия и се завърна към победите в Ла Лига


Барселона обърна Валенсия и се завърна към победите в Ла Лига
Снимка: Getty Images

5872 0

Испанският колос Барселона победи Валенсия с 3:1 като домакин след обрат в дербито от деветия кръг на Ла Лига. "Прилепите" първи стигнаха до гол на "Камп Ноу", но много скоро след това каталунците обърнаха мача с голове на Ансу Фати и Мемфис Депай от дузпа, както и попадение на Филипе Коутиньо в края на мача.

Двубоят на "Камп Ноу" не започна никак добре за домакините, които изостанаха в резултата след само пет минути игра. Тогава Хосе Гая се оказа на точното място, за да се разпише във вратата на Марк-Андре тер Щеген - 0:1!

Барселона обаче бързо намери отговор на инкасираното попадение. В 13-ата минута Мемфис Депай подаде към Ансу Фати, а младокът на каталунците, който наскоро се завърна в игра след дълго отсъствие, не сбърка и вкара във вратата на Силесен - 1:1!

Малко преди края на първата част Барселона получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар. Голмайсторът на Валенсия Хосе Гая този път се превърна в грешник, фаулирайки противников играч в пеналтерията, а главният арбитър посочи бялата точка. Дузпата бе изпълнена от Мемфис Депай, който не сбърка - 2:1!

След почивката Ансу Фати получи подаване на добра позиция, а младокът веднага нанесе удар към противниковата врата, но Силесен внимаваше и изби в корнер. Малко след това Максимилиано Гомес Гонзалес стреля опасно към вратата на Барселона, но ударът му срещна гредата.

В 86-ата минута Барселона стигна до трето попадение. Сержиньо Дест намери Филипе Коутиньо в наказателното поле, а бразилецът залъга противников играч, освободи си пространство за изстрел и нанесе удар, който попадна в мрежата на Валенсия - 3:1!

Победата изкачи Барселона до седмото място в Ла Лига с актив от 15 точки. Каталунците изпревариха Валенсия, който вече се нарежда на девето място с 12 точки. "Прилепите" са без победа в пет поредни срещи.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Каталунците преживяват тежък период, като след седем изиграни мача имат само 12 спечелени точки.

Роналд Куман няма да може да разчита на контузените Педри, Мартин Брейтуейт и Араухо. Пред дебют за каталунците обаче е Серхио Агуеро, който се възстанови от контузия. Под въпрос остава участието на Усман Дембеле.

Валенсия също има достатъчно проблеми, като въпреки отличното начало има само 1 победа в последните си 14 гостувания. Хосе Бордалас няма да може да заложи само на защитника Омар Алдерете.

Стартови състави:

Барселона: Тер Щеген, Роберто, Пике, Гарсия, Алба, Де Йонг, Бускетс, Гави, Дест, Фати, Депай

Валенсия: Силесен, Гая, Фулкие, Габриел, Диакаби, Дуро, Солер, Вас, Гилямон, Гедеш, Гонсалес

Барселона: Тер Щеген, Роберто, Пике, Гарсия, Алба, Де Йонг, Бускетс, Гави, Дест, Фати, Депай

Валенсия: Силесен, Гая, Фулкие, Габриел, Диакаби, Дуро, Солер, Вас, Гилямон, Гедеш, Гонсалес

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички