Барселона разгроми Осасуна в Ла Лига, Клеман Ленгле се контузи


Барселона разгроми Осасуна в Ла Лига, Клеман Ленгле се контузи
Снимка: Getty Images/Guliver

4083 0

Испанският колос Барселона разгроми Осасуна с 4:0 в мач от Примера Дивисион. Четири различни голмайстори донесоха победата на каталунците, която ги доближи до лидерите в подреждането, но контузия на Клеман Ленгле остави отбора без централни бранители.

Мартин Брейтуейт и Антоан Гризман вкараха по един гол през първата част, а Филипе Коутиньо и Лионел Меси добавиха по още едно попадение през второто полувреме, за да донесат трите точки на "лос кулес". Гол на Усман Дембеле пък бе отменен заради засада.

По-неприятният момент дойде в средата на второто полувреме, когато Клеман Ленгле напусна принудително игра заради контузия, оставяйки отбора на практика без централни защитници от първия отбор. Победата изкачи Барселона до седмото място с 14 пункта - на три точки от четвъртия Реал Мадрид, който е с мач по-малко.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 11' Филипе Коутиньо се озова на отлично стрелкова позиция, но ударът му бе блокиран от противников играч. Четири минути по-късно и Антоан Гризман застраши вратата на Осасуна, но този път стражът Ерера се намеси. 

В 29-ата минута Барселона откри резултата. След подаване успоредно на голлинията няколко футболисти на каталунците опитаха да вкарат, но в крайна сметка "работата" беше свършена от Мартин Брейтуейт, който добута топката в мрежата на Осасуна - 1:0!

В 42' домакините удвоиха след брилянтен гол на Антоан Гризман. Центриране от левия фланг в наказателното поле на Осасуна бе изчистено към границата на пеналтерията, където Гризман успя да засече топката от воле и да я прати в горния ъгъл на вратата, пазена от Ерера - 2:0!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 57-ата минута Барселона стигна до трето попадение. След грешка при изнасянето Осасуна изгуби топката и позволи на домакините да организират бърза контраатака, завършила с асистенция на Гризман и гол на Филипе Коутиньо - 3:0!

В средата на полувремето Барселона получи много неприятен удар: Клеман Ленгле се контузи и бе принудително заменен от Карлес Аленя. Така каталунците останаха без нито един здрав централен защитник от първия отбор, след като контузии лекуват и Пике, и Юмтити.

В 70' влезлият като резерва Усман Дембеле вкара топката в мрежата на Осасуна, но след намесата на ВАР голът бе отменен заради засада в хода на атаката. 3 минути по-късно обаче Лионел Меси вкара страхотен гол и направи резултата 4:0!

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

След осем изиграни срещи в Ла Лига Барселона има само три победи и се намира във втората половина на таблицата. Въпреки това каталунците вървят с два мача назад спрямо останалите отбори и бързо могат да настигнат водачите в подреждането.

"Блаугранас" имат сериозни кадрови проблеми. Наставникът Роналд Куман не може да разчита на Роналд Араухо, Ансу Фати, Самуел Юмтити, Жерар Пике и Серхи Роберто, а Серхио Бускетс е под въпрос за срещата, след като също лекуваше травма. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Барселона: Тер Щеген, Алба, Мингуеза, Ленгле, Дест, Роберто, Де Йонг, Коутиньо, Гризман, Брейтуейт, Меси

Осасуна: Ерера, Перес, Навас, Гарсия, Ронкалия, Джони, Монкайола, Ойер, Видал, Будимир, Гарсия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички