Барселона изхвърли Еспаньол от Ла Лига и се доближи до лидера Реал Мадрид


Барселона изхвърли Еспаньол от Ла Лига и се доближи до лидера Реал Мадрид
Снимка: Getty Images/Guliver

3983 0

Испанският колос Барселона победи местния си съперник Еспаньол с минималното 1:0 като домакин в каталунското дерби от 35-тия кръг на Примера Дивисион. Единственото попадение на "Камп Ноу" отбеляза Луис Суарес, с което доближи Барса до лидера Реал Мадрид и изхвърли Еспаньол от Ла Лига.

Първата част протече без особено зрелище пред двете врати, като единствено в края на частта гостите успяха да разтресат вратата на Тер Щеген с удар в гредата. Второто част обаче започна мълниеносно - с по един червен картон за двата отбора, след като Ансу Фати и Пол Лосано бяха последователно изгонени за груби нарушения.

Малко по-късно Луис Суарес успя да открие за своя отбор, а с това и да оформи крайния резултат, след като в оставащите минути нито един от двата отбора не успя да създаде достатъчно добри голови ситуции. По този начин Барселона покачи актива си на 76 и се доближи на една точка от лидера Реал, който е с мач по-малко. Еспаньол пък официално изпадна от Примера, след като изгуби и математически шансове за оцеляване.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След само десет минути игра Лионел Меси можеше да се разпише, но в последния момент подаването към него от страна на Луис Суарес бе пресечено от противников футболист. Секунди по-късно удар на Адри Ембарда бе отлично отразен от Марк-Андре тер Щеген.

В 25-ата минута Луис Суарес овладя трудно подаване, след което опита мощен удар към вратата на Еспаньол, но шпагат на футболист на гостите блокира опасния изстрел. В края на първата част удар на Дидак Вила Росело срещна страничния стълб на вратата на Тер Щеген.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 50-ата минута Ансу Фати влезе грубо в краката на противников футболист, за което получи директен червен картон. Добрата новина за каталунците бе, че само две минути по-късно футболист на Еспаньол също получи директен червен картон - Пол Лосано, който на свой ред влезе остро в краката на Жерар Пике.

В 56-ата минута Барса откри резултата. След отлична атака през лявата зона топката бе отклонена към Луис Суарес, който от непосредствена близост успя да прати топката в опразнената мрежа - 1:0!

В средата на полувремето центриране в наказателното поле бе засечено във въздуха от Лионел Меси, но ударът на аржентинския нападател бе брилянтно спасен от Диего Лопес. В оставащите минути от мача опасните положения пред двете врати липсваха и резултатът остана непроменен.

ПРЕДИ СРЕЩАТА

В предишния кръг Барселона изигра един от най-силните си мачове през сезона, побеждавайки Виляреал с 1:4 като гост, като само блестящите намеси на вратаря Асенхо спасиха "жълтата подводница" от загуба с двуцифрен резултат. Това обаче не променя тежката ситуация за "лос кулес" в подреждането, където отборът изостава на четири пункта от лидера Реал Мадрид.

Еспаньол от своя страна е на дъното в Ла Лига, като поражение за тима тази вечер ще означава, че клубът ще изгуби и математически шансове за оцеляване в испанския елит. Гостите обаче със сигурност ще са мотивирани да се преставят силно срещу именития си съперник, особено когато знаят, че това е един от последните им мачове в Примера за поне година напред.

Мениджърът на Барселона Кике Сетиен няма да може да разчита на контузените Усман Дембеле и Френки Де Йонг, докато Самуел Юмтити и Жуниор Фирпо са под въпрос за срещата. Еспаньол пък ще е без Джонатан Калери, който изтърпява наказание.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Барселона: Тер Стеген, Семедо, Пике, Лангле, Алба, Ракитич, Бускетс, Сержи Роберто, Меси, Суарес, Гризман

Еспаньол: Лопес, Вила Росело, Калеро, Кабрера, Бернардо, Гомес, Ембарда, Рока Хунке, Лопес, Лосано, Де Томас

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички