Реал Мадрид се спаси в края срещу Атлетико (Мадрид) в дербито от Ла Лига


Реал Мадрид се спаси в края срещу Атлетико (Мадрид) в дербито от Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3519 0

Атлетико (Мадрид) и Реал Мадрид не се победиха в голямото градско дерби от кръга в испанската Ла Лига. "Дюшекчиите" запазиха преднината си пред "кралския клуб", но ще съжаляват повече за равенството, тъй като водеха в резултата до 88-ата минута, когато Карим Бензема изравни.

Преди това Луис Суарес бе извел Атлети напред в резултата още в 15-ата минута. След този двубой футболистите на Диего Симеон остават първи в класирането с 59 точки, втори е Барселона с 56, а трети Реал Мадрид с 54. "Дюшекчиите" са и с мач по-малко.

Така Диего Симеоне все още продължава да бъде много неуспешен срещу наставника на "белия балет" Зинедин Зидан. Освен това, аржентинецът пропусна да стане треньорът с най-много победи в историята на Атлетико (Мадрид).

СЪСТАВИ

Атлетико (Мадрид): Облак, Трипиър, Савич, Фелипе, Ермосо, Коке, Йоренте, Лемар, Караско, Кореа, Суарес

Реал Мадрид: Куртоа, Васкес, Варан, Начо, Менди, Каземиро, Кроос, Модрич, Родриго, Асенсио, Бензема

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 53-ата минута "дюшекчиите" бяха много близо до това да удвоят своя аванс в резултата, след като Караско бе изведен очи в очи с Куртоа, но стражът на Реал Мадрид се справи отлично и спаси с тяло.

В следващите 20-ина минути и двата отбора можеха да се разпишат, въпреки че не създадоха чисти голови ситуации. За домакините Луис Суарес можеше да го стори, докато за гостите Федерико Валверде се отчете с хубав изстрел отдалеч, който обаче бе отразен.

В 80-ата минута Реал стигна до най-добрата си ситуация в мача, като Бензема направи двоен пропуск от непосредствена дистанция, като Облак се намеси отлично. Секунди след това Бензема стреля и от пряк свободен удар, но стражът отново отрази.

88' - 1:1! Реал успя да изравни резултата в самия край на срещата. Бензема и Каземиро размениха двойно подаване в наказателното поле и френският нападател завърши на опразнената врата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

15' - 1:0! Атлети повежда напред в резултата след четвърт час игра с още първата си възможност. Маркос Йоренте добре изведе Луис Суарес, който успя да преодолее Куртоа с удар с външен фалц.

Двата отбора не създадоха повече опасни положения до 40-ата минута, когато имаше много спорна ситуация, при която бранител на Атлети игра с ръка в наказателното си поле. Съдията разгледа ситуацията с ВАР, но реши да не отсъди дузпа.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Дюшекчиите" са в серия от 9 мача без победа срещу градския съперник в първенството (5 равенства и 4 загуби),но ако момчетата на Диего Симеоне се поздравят с успеха, разликата между двата отбора в класирането ще стане 8 точки.

За срещата Ел Чоло няма да може да разчита на контузения Хосе Хименес, а Ектор Ерера пропуска срещата поради лични причини. Атлети допуснаха 4 гола в последните си две домакинства, но с 2.17 гола средно в домакинските мачове тимът успя да спечели шест пъти, след като водеше през първите полувремена.

"Кралският клуб" беше в серия от 4 поредни успеха преди да запише равенство с Реал Сосиедад в последния кръг. Двубоят с баските беше едва вторият от декември насам, в който "белите" допускат гол първи. Лос бланкос" имат най-много голове в Ла Лига през този сезон в първите 15 минути на срещите - цели 6. Освен това отборът се намира в серия от 4 поредни победи като гост.

Зинедин Зидан няма да може да разчита на трайно контузените Даниел Карвахал, Серхио Рамос и Еден Азар, както и на Мариано Диас. Милитао е под въпрос, но се очаква Карим Бензема да се завърне в игра и да поведе атаката на Реал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички