Вратарска грешка провали Барселона срещу 10-ма от Алавес в Ла Лига


Вратарска грешка провали Барселона срещу 10-ма от Алавес в Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

4183 0

Испанският колос Барселона не успя да спечели гостуването си на Алавес след равенство 1:1 в мач от Примера Дивисион. Каталунците инкасираха гол през първата част след груба грешка на вратаря Нето, а през второто полувреме играха почти половин час с човек повече, но силите им стигнаха единствено за точка от мача, донесена чрез гол на Антоан Гризман.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 13-ата минута Ансу Фати можеше да даде преднина на своя отбор, но негов удар премина опасно близко до гредата. Четири минути по-късно Алавес на свой ред можеше да вкара, но удар на Едгар Мендес бе отлично спасен от Нето.

В 23' Лионел Меси стреля от много добра позиция, но противников футболист успя да блокира удара му. В 31-вата минута ужасяваща грешка на Нето струва скъпо на каталунците. Стражът получи подаване от бранител, но действа нескопосано и позволи на Риоха да му отнеме топката, а след това и да вкара в опразнената врата - 1:0!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

На почивката Роналд Куман извърши тройна смяна, пускайки в игра Тринкао, Пянич и Педри на местата на Ленгле, Бускетс и Дембеле. В първите минути на втората част Меси и Фати изпуснаха по едно добро положение, а в 62-рата минута домакините останаха с човек по-малко на терена, след като Йота получи втори жълт картон за опасна игра.

Само минута по-късно Барселона успя да изравни резултата. Антоан Гризман получи извеждащ пас в наказателното поле, а след това с прецизен удар преодоля стража Пачеко - 1:1! Само две минути по-късно Меси можеше да направи обрата пълен, но негов удар бе отразен от Пачеко.

В 71-вата минута гол на Антоан Гризман бе отменен заради засада. Седем минути по-късно Ансу Фати стреля опасно към вратата на Алавес, но Пачеко отново се намеси по страхотен начин. В 86-ата минута още един гол на Барса - този път на Меси, бе отменен заради засада. До края на мача пропуски на Дест, Пянич и Пике лишиха Барса от победата.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

По-рано през седмицата президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу подаде оставка след множество критики към управлението на клуба. На фона на тези събития каталунците ще търсят път обратно към победите, след като в последните си три срещи регистрираха равенство и две поражения.

В подреждането Алавес е с равен брой точки с Барселона - по 7, но "блаугранас" са с два мача по-малко. Самуел Юмтити и Филипе Коутиньо са контузени и не са на разположение на Роналд Куман, но през седмицата Марк-Андре тер Щеген поднови тренировки. Освен него под въпрос е и Роналд Араухо. Пере Понс е контузен в тима на Алавес, а Родриго Ели е под съмнение за днешния двубой.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Алавес: Пачеко, Дуарте, Лежюн, Лагуардия, Наваро, Мендес, Риоха, Пина, Баталия, Йота, Дайверсон

Барселона: Нето, Алба, Ленгле, Пике, Роберто, Де Йонг, Бускетс, Гризман, Дембеле, Фати, Меси

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички