Четири години по-късно: Севиля отново победи Барселона у дома и взе аванс преди реванша на "Камп Ноу" (ВИДЕО)


Четири години по-късно: Севиля отново победи Барселона у дома и взе аванс преди реванша на "Камп Ноу" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

5703 0

Отборът на Севиля се наложи с 2:0 над Барселона на своя "Рамон Санчес Писхуан". Двубоят бе първи между двата тима от 1/4-финалите на турнира за Купата на Краля.

За първи път от 2015 година андалусийците печелят у дома срещу шампиона на Испания след 13 срещи, в които нямаха успех. Точни за домакините бяха Пабло Сарабия и Бен Йедер.

В хода на срещата Севиля бе по-добрият тим, като имаше по-чистите положения, но не успя да стигне до трети гол. Барса пък не впечатли с играта си, като Кевин-Принс Боатенг направи своя дебют за каталунския тим. 

Първата по-любопитна ситуация дойде чак в 25'. При центриране в наказателното поле топката се отби в рамото на Артуро Видал, за да излезе в корнер. В този момент всички очакваха сигнал от Карлос дел Серо, но такъв не последва.

9' преди края на първата част дойде първото чисто голово положение. Бен Йедер бе изведен пред наказателното поле, като звездата на Севиля нахлу в наказателното поле, където "върза" трима играчи на Барселона, но последва неточен изстрел, който разочарова "Рамон Санчес Писхуан".

Минути преди края на първата част Малком бе изведен в наказателното поле. Офанзивният играч се освободи лесно от Сориано, но ударът му се оплете във външната част на мрежата. 

Все пак до края на полувремето имаше още една интересна ситуация, при която последва центриране в наказателното поле на Барса, но страничната ножица на Бен Йедер не намери целта.

5' след подновяването на играта Кевин-Принс Боатенг можеше да открие головата си сметка за Барселона, но бе затворен добре от двама защитници на домакините при центриране в наказателното поле.

Последваха силни минути за Севиля и в 55' Амаду изпусна чиста голова възможност. Само 3' по-късно обаче Пабло Сарабия засече центриране пред Силесен и даде аванс на андалусийците.

След час игра домакините усетиха, че съперникът им е в нокдаун и организираха нова бърза атака, при която Промес центрира, но Бен Йедер не намери целта.

Ернесто Валверде моментално реагира на случващото се и на терена се появиха две от големите звезди на тима - Луис Суарес и Филипе Коутиньо, които се появиха на мястото на Боатенг и Малком. Само няколко секунди по-късно бразилецът се озова в стрелкова позиция фронатлно срещу вратата, но за пореден път разочарова с изявите си.

15' преди края на срещата домакините стигнаха до втори гол, след като Бен Йедер остана непокрит при остро центриране и удвои аванса на своя тим. Голмайсторът на Севиля веднага показа тениската под екипа си, на която пишеше "за моя брат Емилиано Сала", който изчезна в началото на седмицата, след като пътуваше със самолет от Нант към Кардиф.

СЪСТАВИ:

Севиля: Сориано, Кяер, Меркадо, Ескудеро, Гомес, Навас, Банега, Сарабия, Амаду, Бен Йедер, Промес

Барселона: Силесен, Пике, Роберто, Ленгле, Семедо, Боатенг, Ракитич, Видал, Артур, Аленя, Малком

Преди мача

Шампионът на Испания и носител на Купата на Краля в последните четири години Барселона гостува на Севиля в първи 1/4-финален мач. Най-интересната новина преди първия съдийски сигнал е свързана с капитана на гостите Лионел Меси, който няма да вземе участие в срещата, след като получи почивка от Ернесто Валверде.

В последните години Барса превърна тази надпревара в "своя", след като триумфира четири поредни пъти. За тези четири финала те на два пъти надделяха над днешния си съперник, като няма как да подминем финала от миналия сезон, когато Барса се наложи с 5:0. През сезон 2015/2016 Блауграна отново надделя над този съперник, но "само" с 2:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички