С 300 зора и след продължения: Реал Мадрид отстрани 10 от Атлетико и е на полуфинал за Купата на Краля (ВИДЕО)


С 300 зора и след продължения: Реал Мадрид отстрани 10 от Атлетико и е на полуфинал за Купата на Краля (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

8917 0

Реал Мадрид отстрани Атлетико Мадрид на своя "Сантяго Бернабеу" на четвъртфинала от турнира Купата на Краля! "Лос бланкос" надви градския си съперник с 3:1 след продължения и се класира за следващата фаза на надпреварата.

Дербито започна по чудесен начин за "дюшекчиите", които съумяха да открият още в 19-ата минута благодарение на Алваро Мората. След това гостите се затвориха, а атаките на Реал следваха една след друга.

"Лос бланкос" стигна до изравнителното попадение в 79-ата минута. Резервата Родриго направи чудесен пробив и с плътен удар не остави шанс на Ян Облак.

Последваха продължения, в които имаше само един отбор на терена - този на Реал. В 99-ата минута Стефан Савич си изкара втори жълт картон за опасно влизане и сякаш предначерта съдбата на своя тим. Карим Бензема направи обрата за Реал пълен 5 минути по-късно, а Винисиус сложи точка на спора в добавеното време, оформяйки крайното 3:1.

Момчетата на Анчелоти се класират за полуфиналната фаза на турнира, а жребият за нея ще бъде теглен на 30 януари (понеделник).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна двуостро. И двата градски съперника имаха своите шансове, но никой от тях не създаде нещо по-сериозно пред двете врати. Атлетико имаше лек превес в началните минути на срещата, но след това Реал се прегрупира, пое инициативата и разиграваше топката със спокойствие.

В 19-ата минута Атлетико Мадрид организира чудесна атака, която завърши с пас на Науел Молина в наказателното поле. Там неохраняван се оказа испанецът Алваро Мората и просто добави топката във вратата на Куртоа - 1:0 за Атлети.

Video edited on Kapwing

В 32-ата минута Реал получи правото да изпълни пряк свободен удар. Тони Кроос сложи топката на главата на Едер Милитао, но бразилецът не успя да вкара на опразнената врата. 6 минути по-късно Феде Валверде се превърна в адресат на подаване, но ударът му към вратата мина встрани на десния стълб на Облак. След няколко секунди на главния арбитър му се наложи да спре играта за кратък период от време, тъй като Ферлан Менди се нуждаеше от медицинска намеса. Французинът се изправи на крака, но не можа да продължи срещата, а на негово място се появи Дани Себайос.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Реал логично излезе като по-мотивирания от двата отбора за началото на втората част. Домакините създадоха няколко положения, а в 54-ата минута Начо Фернандес прати остра топка в наказателното поле на Облак, но там никой от неговите съотборници не успя да я засече във вратата. Няколко минути по-късно Реал организира хубава контраакта, която завърши с удар на Бензема от дъгата на наказателното поле, но той бе спасен от Ян Облак, при добавката пък ударът на Винисус бе блокиран от противников футболист.

Натискът на "лос бланкос" продължи, а с това и екшъна пред вратата на Облак. В 69-ата минута домакините изненадаха "рохибланкос" с късо изпълнен корнер, след който последва пробив на Карим Бензема. Французинът стреля от малък ъгъл, а ударът му бе блокиран от Стефан Савич. Малко по-късно "дюшекчиите" организираха контраатака, която завърши с нарушение на Дани Себайос пред наказателното поле на Куртоа. Гризман изпълни свободния удар, но белгийският страж направи блестящо спасяване.

Златната резерва на Карло Анчелоти - Родриго, направи уникален пробив в 79-ата минута. Бразилецът мина през няколко футболисти на Атлетико Мадрид и с елегантен удар матира Ян Облак - 1:1 на "Бернабеу". Пет минути по-късно Антоан Гризман можеше да върне преднината на "дюшекчиите". Французинът бе изведен сам срещу Куртоа, но прати топката над напречната греда.

Video edited on Kapwing

ПРОДЪЛЖЕНИЯ

В 95-ата минута Винисиус показа своите умения. Бразилецът направи страхотен пробив по крилото и навлезе в наказателното поле на Атлетико. Там обаче ударът му бе блокиран от играч на "дюшекчиите". Последва корнер, от който не излезе нищо за домакините. В 99-ата минута Стефан Савич си изкара втори жълт картон след грубо влизане и бе изгонен. В 104' Реал поведе за пръв път в срещата. Карим Бензема се оказа адресат на подаването на резервата Марко Асенсио и с плътен удар вкара за 2:1.

Video edited on Kapwing

Вторите 15-минутни продължения стартираха с натиск на гостите. Момчетата на Симеоне се втурнаха да търсят изравнителния гол, но първо Куртоа отказа Науел Молина, а по-късно Яник Ферейра Караско прати топката над неговата врата. В заключителните минути на второто продължение Винисиус успя да направи страхотен индивидуален пробив и да вкара, за да оформи крайното 3:1.

Video edited on Kapwing

Стартови състави:

Реал Мадрид:1. Тибо Куртоа, 3. Едер Милитао, 22. Антонио Рюдигер, 23. Ферлан Менди, 6. Начо, 12. Камавинга, 10. Лука Модрич, 8. Тони Кроос, 15. Федерико Валверде, 20. Винисиус Жуниор, 9. Карим Бензема

Атлетико Мадрид: 13. Ян Облак, 16. Молина, 22. Марио Ермосо, 15. Стефан Савич, 23. Рейнилдо, 5. Родриго де Пол, 11. Тома Льомар, 6. Коке, 8. Антоан Гризман, 10. Анхел Кореа, 19. Алваро Мората

Преди мача:

Двата тима вече премериха сили по време на настоящия сезон, след като "дюшекчиите" приеха съперника си по време на шестия кръг на Ла лига, провел се в средата на септември. Тогава възпитаниците на Анчелоти се наложиха с 2:1.

Сега букмейкърите дават сериозно предимство на "белия балет", който стигна драматично до тази фаза на турнира след обрат над Виляреал като гост с 3:2. Междувременно Васкес със сигурност няма да бъде на разположение, докато Азар, Карвахал и Чуамени са под въпрос за предстоящия двубой.

Лагера на гостите също има въпросителни, но те се ограничават единствено до сигурното отсъствие на Йоренте. Въпреки, че букмейкърите "накланят везните" към Реал - последните 5 срещи между отборите във всички турнири са непредвидим - три победи за "кралете", едно за Атлетико и едно реми.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички