Обрат по "кралски"! Азар върна 10 от Реал Мадрид от отвъдното в 120-минутен спектакъл!


Обрат по "кралски"! Азар върна 10 от Реал Мадрид от отвъдното в 120-минутен спектакъл!
Снимка: Getty Images

5198 0

Испанският колос Реал Мадрид се класира инфарктно за 1/4-финалите на Купата на Краля, след като обърна Елче в продълженията и в намален състав спечели с 1:2 като гост в епичен спектакъл от 1/8-финалната фаза на турнира.

Елче и Реал не успяха да си вкарат в редовните 90 минути, като най-чистото положение за гол бе за домакините в самото начало на срещата, когато Гудио Карийо изпусна на празна врата от непосредствена близост. В продълженията обаче двата тима си спретнаха истинско зрелище.

Първо Марсело, който игра много добре през целия мач, получи директен червен картон за нарушение като последен в отбрана. От последвалия пряк свободен удар Елче поведе и изглеждаше, че Реал е приключил. Във второто продължение обаче "белите" се върнаха от отвъдното.

Две резерви обърнаха мача за Реал - първо Иско успя да изравни, отклонявайки удар към вратата на Елче. След това Еден Азар се превърна в герой за "белите", реализирайки победен гол в 115-ата минута. В 120' Елче вкара изравнителен гол, който обаче не бе зачетен заради нарушение в атака.

Така Реал Мадрид се класира за 1/4-финалите на Купата на Краля. Техният опонент ще стане ясен в петък, когато ще бъде теглен жребият за турнира.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След само десет минути игра Елче създаде чисто положение за гол, което някак не бе оползотворено. Жерар Гумбау проби до аутлинията и центрира успоредно на голлинията. Гуидо Карийо бе на около метър от вратата, но не успя да вкара на празна врата, пращайки топката в напречния стълб.

В 26-ата минута отново Карийо се озова на стрелкова позиция, като този път ударът му бе точен, но вратарят на Реал Андрий Лунин се намеси добре. В 38' Лукас Перес падна в наказателното поле след съприкосновение с Васкес, но дори и да е имало контакт, той бе извън пеналтерията.

Секунди по-късно Винисиус контраатакува опасно, но завършващият му удар се оказа неточен. В 42-ата минута Марсело впечатли с невероятна техника на фланга, с която проби в наказателното поле и подаде към съотборник, но атаката завърши с провал.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Само две минути след началото на второто полувреме Реал можеше да излезе напред в резултата. Марсело даде великолепно дълго извеждащо подаване в наказателното поле за Лука Йович, който трябваше да отиграе от въздуха и не успя да нанесе добър удар от отлична позиция за стрелба.

В 77-ата минута топката бе извадена на границата на наказателното поле на Елче, където Каземиро нанесе мощен удар към близкия ъгъл, но вратарят на домакините Вернер спаси. Минута по-късно Винисиус проби много опасно в наказателното поле, но в последния момент бранител успя да пресече головото му подаване.

ПРОДЪЛЖЕНИЯ

Мачът влезе в продължения, а там Елче пръв стигна до ситуация за гол. Алаба извърши нарушение на границата на наказателното поле, което даде на домакините пряк свободен удар на отлична позиция. Жерар Гамбау изпълни статичното положение и заложи на силата в ъгъла на вратаря, но Лунин внимаваше и изби топовния изстрел.

Добрата игра на Елче продължи и в следващите минути, а в 102' Реал остана с човек по-малко на терена. Правещият силен мач Марсело извърши нарушение като последен в отбрана и главният арбитър му показа директен червен картон. От последвалия пряк свободен удар топката се върна от стената, но при добавката Гонсало Верду успя да открие резултата след рикошет - 1:0!

След почивката между двете продължения Реал се съвзе и успя да стигне до изравнително попадение. Каземиро нахлу опасно към наказателното поле на Елче и подаде към Дани Себайос. Той опита удар към вратата, който бе хитро отклонен от Иско, за да не остави шанс на вратаря на Елче да се намеси - 1:1!

В 116-ата минута Реал стигна до пълен обрат в мача. Давид Алаба изведе Еден Азар в коридор, а стражът на Елче излезе неразчетено в опит да пресече подаването. Белгиецът обаче се оказа по-бърз, заобиколи стража на Елче и с прецизен удар от дистанция намери опразнената врата - 1:2!

В 120-ата минута страстите на терена се нажежиха, след като Елче вкара изравнителен гол, но попадението бе отменено, тъй като съдията отсъди нарушение в атака. Играчите на Елче веднага му потърсиха сметка, но трябва да се отчете, че нарушение в действителност имаше и голът бе правилно отменен.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Елче: Вернер, Паласиос, Четауя, Диего Гонсалес, Мохика, Гумбау, Раул Гути, Фидел, Хосан Фернандес, Лукас Перес, Карийо

Реал Мадрид: Лунин, Алаба, Начо, Марсело, Камавинга, Модрич, Кроос, Васкес, Валверде, Винисиус, Родриго

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Реал Мадрид отстрани трудно миналогодишния си кошмар Алкояно, след като 15 минути преди края на двубоя "белите" играеха при равен резултат. Въпреки това класата на "кралете" си каза думата и тимът се класира за 1/8-финалите, където вече се изправя срещу тим от елита на Испания.

Елче обаче е здраво закъсал в Ла Лига, където се бори за своето оцеляване. В същото време Реал диша доста по-спокойно на върха в подреждането и единствено Севиля може да ги притесни за титлата. Карло Анчелоти не може да разчита на Асенсио, Бейл, Карвахал, Диас и Милитао.

Гарет Бейл обаче е в групата на Реал Мадрид за мача с Елче (пълната група вижте в линка).

Топ коефициенти за двубоя Елче - Реал Мадрид!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички