Изтекоха нови записи: Жерар Пике настоявал да го уредят на Олимпиадата в Япония


Изтекоха нови записи: Жерар Пике настоявал да го уредят на Олимпиадата в Япония
Снимка: Getty Images

2849 0

Скандалът около звездата на Барселона Жерар Пике се разраства с нови разкрития, в които става ясно, че е помолил президента на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес да му помогне да получи място в състава на Испания на Олимпийските игри миналото лято.

В началото на седмицата испанските медии гръмнаха с новината, че централният защитник е постигнал договорка за комисионна от 24 милиона евро в полза на компанията му за спортни събития ,,Космос", за да се премести турнира за Суперкупата на Испания в Саудитска Арабия.

Издание El Mundo съобщава, че Пике е узнал за желанието на сънародника му Серхио Рамос да вземе участие на Олимпийските игри и е попитал президента дали е наясно с това.

Както показват разговорите, разкрити от El Confidencial, Пике е искал да запази в тайна намерението си да играе на Олимпийските игри, за да попречи на други играчи да заемат неговото място.

"Ако това изтече, ще има други футболисти, които ще искат да си тръгнат от националния отбор и това също ще е проблем, така че кажете на треньора на Испания Луис де ла Фуенте, че преди всичко това остава между нас тримата", става ясно от изтеклите записи. 

В край на сметка никой от двамата не попадна в състава на " Ла Фурия роха". В началото на месеца Жерар Пике сподели, че веднъж е бил на косъм да си тръгне от Барселона.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички