Играчите, които може да не подновят договорите си заради коронавируса


Играчите, които може да не подновят договорите си заради коронавируса
Снимка: Getty Images/Gulliver

2160 0

Докато продължава да е неясно до кога ще продължи пандемията от коронавирус, то едно е ясно, че със сигурност ще нанесе огромни щети в икономически аспект и на футбола. Много отбори вече постигнаха споразумение за намаление на заплатите на играчите и е доста вероятно кризата да се отрази и на евентуални нови попълнения.

"Това е нещо, което не може да се предвиди, но не мога да си представя, че ще има трансфери по 100 млн. евро в следващите няколко години", заяви по-рано президентът на Байерн Мюнхен Ули Хьонес.

Подновяването на договорите също ще бъде засегнато, след като от клубовете се опитват да намалят възможно най-много финансовите загуби. Играчите, които трябва да удължават договора си може да бъдат помолени да намалят своите възнаграждения или пък да се изчака точно преди да им приключат договорите. И тогава от клубовете да вземат решение. Разбира се, това означава, че футболистите ще бъдат свободни да разговарят и с други клубове.

Всичко това ще има влияние навсякъде по света, но един договор стои на дневен ред със сигурност и това е този на Лионел Меси. Настоящият му с Барселона е до 2021 година, като е най-високоплатеният играч в света. Затова и се повдига въпросът дали ще продължи да печели същата сума при подновяване. Освен това каталаунците имат да разрешат и ситуациите около Иван Ракитич, Артуро Видал, Луис Сурес и младока Рикард Пуик. Техните договори също до 2021 година.

Реал Мадрид среща същите проблеми, пише Marca. Договорът на капитана - Серхио Рамос, също е до края на следващия сезон и все още няма споразумение за продължаването му. Големият проблем е, че от клуба му предлагат само една година, а бранителят искат поне 2. Лука Модрич и Лукас Васкес също имат контракти до лятото на 2021 година. Освен това има играчи като Пол Погба, Тиаго, Феран Торес и Диего Коща, чиято съдба също е неизвестна. Основният проблем би бил подобряването на условията, ако се стигне до преподписване, като тези, които са настоявали за увеличение на заплатата може да се наложи да се откажат от това условие.

Един от тези играчи е Килиан Мбапе, който печели почти двойно по-малко от Неймар, Кристиано Роналдо и Меси. До този момент Мбапе отказва да преподпише и с предложено увеличение, а ако то отпадне, то почти със сигурност ще разгледа и другите оферти. Основният кандидат за привличането му е Реал Мадрид, като Мбапе не спира да дава положителни знаци за трансфер на "Сантяго Бернабеу".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички