Гласят Френки де Йонг за "разменна монета" в трансферните планове на Барселона


Гласят Френки де Йонг за "разменна монета" в трансферните планове на Барселона
Снимка: Getty Images

9065 0

Барселона работи активно по входящите трансфери за идния трансферен прозорец, но за осъществяването им може да се наложи да се разделят с някоя от звездите си. Испанският ежедневник Mundo Deportivo съобщава, че младата звезда Френки де Йонг може да изиграе роля на "разменна монета", тъй като е дългогодишно следен от грандовете Байерн Мюнхен и Манчестър Сити.

В тези два клуба пък играят набелязаните от каталунците Роберт Левандовски и Бернардо Силва. Всъщност нидерландският халф е един от най-често използваните футболисти на "Камп Ноу" в последно време, но това го прави и най-следения. Ако бъде продаден, освен че ще донесе стабилен многомилионен приход в касите на клуба, ще се освободи голямо място в бюджета за заплати. Той записа 32 срещи в Ла Лига през кампанията, а в същото време Шави обяви, че не би било изненада, ако младокът напусне клуба.

Но от "блаугранас" са категорични, че за тях не са толкова важни парите, колкото постигане на една от трансферните цели. Единият вариант е дълго коментираният поляк, подвизаващ се при баварците. От Байерн не искат да чуват за напускането му и, все още, се опитват да го задържат до изтичането на договора му, но специалисти смятат, че германците може да поддадат, ако насреща получа добре познатия Де Йонг. И в този случай от "Алианц Арена" очакват поне 50 милиона евро за 33-годишния Левандовски.

Другият вариант пред Шави и компания е да се обърнат към любимеца си от Острова Бернардо Силва. Каталунският екип наистина харесва изявите на португалеца, но договорът му до 2025 г. играе важна роля. Откупната му цена би била огромна, но и тази на Де Йонг не би била по-нищожна. Така двата клуба може да балансират двете сделки и това не би било изненада. Гуардиола се опита да привлече халфа още през 2019 г., като дори му е звъннал за да се опита да го убеди, но нидерландецът е отказал. ПСЖ и "червените дяволи" също са харесали играча на Барселона, но намеренията на каталунците са други.

Вижте дали Неймар ще се върне в Барселона!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички