Футболистът на Барселона Серхио Агуеро ще трябва да спре с футбола на 33 години


Футболистът на Барселона Серхио Агуеро ще трябва да спре с футбола на 33 години
Снимка: Getty Images

3691 0

Има голяма вероятност Серхио Агуеро да е изиграл последния мач в кариерата си на 30 октомври 2021 година! Това съобщава днес (12 ноември) известното "Радио Каталуния".

При равенството на Барселона срещу Алавес (1:1) от 12-ия кръг на Ла Лига, Кун започна като титуляр, но в края на първото полувреме се хвана за гърдите и се наложи да бъде заменен. Първоначалната диагноза бе "аритмия", но според новите информации, здравословното му състояние е още по-сериозно и най-вероятно аржентинецът повече няма да играе футбол...

Лекарите на Аржентина също бяха пристигнали в Испания, за да се запознаят на място със състоянието му, а изданието посочва, че самият футболист вече е бил уведомен, че ще трябва да прекрати кариерата си на 33 години.

В подобен дух преди седмица се изказа и шефът на Кардиологията в Жирона - Рамон Бругада!

Неговият път започна през 2003 година в отбора на Индепендиенте, където прекара 3 сезона, изигра 54 мача и отбеляза 23 гола в тях. Тогава бе забелязан от Атлетико Мадрид и се премести в Европа. За 5 години при "дюшекчиите" той натрупа 230 срещи и 100 попадения.

Последва трансфер в Манчестър Сити, където Агуеро стана напълно завършен нападател и записа 390 мача (260 гола). През отминалото лято той се присъедини към Барселона, но почти веднага получи контузия и пропусна десет мача на каталунците... 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички