Барселона спечели Купата на Краля след разгром с 4:0 над Атлетик Билбао (ВИДЕО)


Барселона спечели Купата на Краля след разгром с 4:0 над Атлетик Билбао (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

9557 0

Барселона спечели своята 31-ва Купа на Краля след категорична победа на финала срещу Атлетик Билбао с 4:0. Всички попадения паднаха през второто полувреме в рамките на само 12 минути! Антоан Гризман, Френки де Йонг и Лионел Меси на два пъти донесоха така желания трофей на каталунците. Атлетик Билбао пък загуби втори финал в рамките на месец Април, след като отстъпи и на Реал Сосиедад в отложения финал на турнира за сезон 2019/20!

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Барселона започна много надъхано и още в 5-ата минута на мача Френки де Йонг получи хубав пас от Меси, но ударът му срещна десния страничен стълб. Две минути по-късно Дест стреля с левия крак, но пропусна целта с около метър и половина. Малко след това Лео Меси пусна гениален пас зад отбраната на Атлетик, но Гризман не успя да осъществи двойно подаване с него.

В 12-ата минута Иниго Мартинес бе много близо да открие резултата, но не успя да засече добре центрирането в наказателното поле на каталунците и топката мина встрани от дясната греда. Осем минути по-късно Меси дриблира на тясно пространство и опита шут с десния крак, но той бе блокиран и вратарят улови без проблем.

В 26-ата минута Меси копна топката към Мингеса, той му я свали с глава, а аржентинецът бързо опита да нанесе удар, но бранител на баските с чудесен шпагат отрази опита му да отбележи. В следващите минути темпото на игра леко спадна.

В 40-ата минута Лео Меси бе фаулиран на около 25 метра фронтално срещу вратата, но ударът му от пряк свободен удар срещна стената. Три минути по-късно защитник на Атлетик Билбао изчисти топката в ръката на свой съотборник, но съдията прецени, че не може да става въпрос за дузпа в такава ситуация. Това бе и всичко по-интересно за първата част!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Интересна смяна извърши Атлетик Билбао още на полувремето! Нападателят Икер Муняин бе заменен, а в игра влезе защитникът Лекуе. В 47-ата минута Дест даде успореден на голлинията пас към Гризман, но Унай Симон спаси по блестящ начин с крак удара на французина.

В 52-ата минута вратарят на баските направи ОЩЕ ДВЕ великолепни спасявания. Първо отрази с една дясната ръка удар на Педри, а след това с лявата пък отказа и Серхио Бускетс, който шутира от много близка дистанция. Страхотен рефлекс от страна Унай Симон .

Точно един час след началото на мача Антоан Гризман откри резултата! Барса изгради атака като по учебник, Меси подаде надясно към Де Йонг, той с едно докосване подаде на непокрития Гризман и Симон вече нямаше какво да стори - 1:0 за Барселона!

Две минути по-късно каталунците вкараха светкавичен втори гол! Този път Жорди Алба центрира отляво, Меси се размина с топката, но тя стигна до притичалия Френки де Йонг и той с глава отблизо направи резултата 2:0!

В 68-ата минута Лионел Меси получи топката на тъча и след серия от двойни подавания аржентинецът нахлу в наказателното поле, отвори си ъгъл и с левия крак прати топката в далечния ъгъл на вратата - 3:0 за Барселона! Само четири минути по-късно Лео Меси вкара и втория си гол в срещата след "позната до болка" комбинация с Жорди Алба - 4:0 за Барса!

След това мачът просто се доиграваше! В 86-ата минута Антоан Гризман вкара своя втори гол в срещата, но попадението му бе отменено за засада след намесата на ВАР!

Така Барселона спечели за първи път от две години насам трофей, а сега тимът ще има допълнителна мотивация да се бори и за титлата в испанската Ла Лига! 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Барселона (3-1-4-2): Тер Щеген, Пике, Ленгле, Мингеса, Алба, Педри, Бускетс, Де Йонг, Дест, Меси, Гризман

Атлетик Билбао (4-4-2): Симон, Алварес, Баленсиага, Беренгер, Дани Гарсия, Раул Гарсия, Де Маркос, Лопес, Мартинес, Муняин, Иняки Уилямс

ПРЕДИ МАЧА

Тази вечер двата най-титулувани отбора в турнира Купата на Краля - Барселона и Атлетик (Билбао), се изправят един срещу друг във финала на същия турнир. Двубоят ще се състои на олимпийския стадион в Севиля.

Съвсем наскоро Атлетик Билбао загуби финала за Купата на Краля за сезон 2019/20. Мачът се проведе почти години по-късно заради разразилата се пандемия от коронавирус по света. Този мач е единственият шанс за "баските" да спасят своя сезон, тъй като няколко кръга преди края в Ла Лига те се намират на единадесето място в класирането и изостават с 10 точки от зона "Лига Европа". 

Успехът тази вечер е важен и за Барселона, който отпадна рано от Шампионска лига и се бори със зъби и нокти да спечели останалите 2 трофея, които може. А именно Купата на Краля и испанското първенство. В Ла Лига каталунците изостават от върха само с 2 точки

Йерай Алварес и Юри Берчиче вероятно ще пропуснат днешната среща, но вторият има шанс и да се появи в игра. За Барселона Пике и Ансу Фати попаднаха в групата за мача, но едва ли ще попаднат сред титулярите на Роналд Куман. Фелипе Коутиньо и вторият вратар Нето са твърдо аут за финала.

ТОВА ЛИ ЩЕ БЪДЕ ПОСЛЕДНИЯТ ФИНАЛ НА ЛЕО МЕСИ С БАРСА?

РОНАЛД КУМАН СЕ СОПНА НА ВЪПРОС НА ЖУРНАЛИСТИ ПРЕДИ ФИНАЛА ЗА КУПАТА НА КРАЛЯ!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички