Зинедин Зидан още е в търсене на облика на Реал Мадрид


Зинедин Зидан още е в търсене на облика на Реал Мадрид
Снимка: Getty Images/Guliver

1584 0

Три различни мача, три различни състава, три различни схеми и общо 17 различни титуляри. Това е положението в Реал Мадрид от началото на новия сезон. Очевидно е, че Зинедин Зидан се стреми да напипа както точните изпълнители, така и правилната схема, но до този момент - не особено успешно.

В първия мач срещу Селта "белия балет" излезе във формация 4-3-3, която е и любимата на Зидан. Това бе и единственият случай до този момент, в който Реал завоюва трите точки (победа като гост с 3:1). Тогава Дани Карвахал бе наказан, а неговото място зае Алваро Одриосола. В атака Карим Бензема бе подпомаган от Винисиус Жуниор и Гарет Бейл. 

След това обаче дойде сблъсъкът срещу Валядолид. Тогава френският наставник реши да смени схемата на 4-2-3-1, стартирайки с Иско и Хамес Родригес, а Карвахал, разбира се, се завърна сред титулярите. В крайна сметка срещата завърши при равен резултат - 1:1.

Третият мач бе гостуване на Виляреал, който все още търси първата си победа. Този път 47-годишният треньор подреди състава си във формация 4-4-2. Атаката бе поведена, за първи път, едновременно от Бензема и новото попълнение Лука Йович. Лукас Васкес и Ферлан Менди също започнаха като титуляри. Гарет Бейл, който стартира и трите мача като титуляр, въпреки че Зидан твърдо желаеше да се раздели с уелсеца, вкара двата гола за равенството 2:2 с "жълтата подводница", след което бе изгонен с два бързи жълти картона. 

Всичко това е с уговорката, че броят контузени играчи в "кралския клуб" не никак малък, като именно този, около когото трябва да се изгради цялостният облик (Еден Азар), е в лазарета. Междувременно, с идването на паузата за националите пред Зидан се откри нов проблем за разрешаване - вижте повече в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички