Зинедин Зидан даде своята благословия за първия летен трансфер на Реал Мадрид


Зинедин Зидан даде своята благословия за първия летен трансфер на Реал Мадрид
Снимка: Guliver/GettyImages

1661 0

Френският специалист Зинедин Зидан е дал своето съгласие за една от големите трансферни цели на Реал Мадрид - вратарят на Атлетик (Билбао) Кепа Аризабалага, информира испанският вестник "Marca".

След подробен анализ от скаутите на клуба и най-вече треньора на вратарите Луис Лупис, старши-треньорът на "кралете" е одобрил привличането на 23-годишния страж, който има договор с баскетите до края на настоящата кампания.

Кепа, както е популярен вратарят в Испания, е отказал последната оферта на Атлетик за нов договор, според който е щял да получава по 3 милиона евро на сезон, а клаузата за разтрогване е била на стойност 75 милиона евро. Той е настоял да получава 5 милиона евро - толкова, колкото взимат най-скъпоплатените играчи в отбора Иняки Уилямс и Аймерик Лапорт.

Аризабалага се явява дълго търсеният испански страж, за когото Флорентино Перес настоява още от момента, в който Икер Касияс напусна клуба. Ако Кепа не поднови договора си до януари, то още в първия ден от годината ръководството на "белия балет" ще има оферта за него и може да го привлече без трансферна сума.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички