Защо отпадането за Купата на Краля е от полза на Реал Мадрид?


Защо отпадането за Купата на Краля е от полза на Реал Мадрид?

2560 0

Снощи Реал Мадрид отново не успя да спечели срещу Атлетико (Мадрид), като двата столични съперници завършиха при 2:2 на стадион "Сантяго Бернабеу". Така с общ резултат 2:4 "дюшекчиите" продължиха към четвъртфиналите за Купата на Краля, детронирайки шампиона в турнира.

"Кралския клуб" пък продължава да има много сериозни проблеми с градския си съперник, като вече в 7-и пореден двубой (в редовното време) не може да стигне до победата. Именно мачове номер 6 и 7 могат да се окажат разковничето за успешния сезон на Карло Анчелоти и компания.

Да, Реал Мадрид се прости с единия от трофеите си, завоювани по изключително труден начин през миналия сезон, но това може да доведе само дивиденти на европейския шампион, който през този сезон има още по-големи цели, а отпадането за Купата носи много, много позитиви. 

По-малко мачове до края на сезона

През миналия сезон "белия балет" стигна финала, в който победи Барселона с 2:1. Това обаче донесе още 5 мача или 450 минути на отбора, а освен това го натовари и психически, тъй като финалът беше срещу големия испански съперник. Това определено "изцеди" селекцията на Анчелоти, която в края на сезона започна да буксува и "жертва" първенството в името на Шампионска лига и победата над Барселона. Сега, със сигурност Реал ще има поне 5 мача по-малко през сезона, а това ще помогне на Анчелоти да държи селекцията си "свежа" за мачовете от Шампионска лига и Примера дивисион.

Късата резервна скамейка

Колкото и странно да звучи за световния и европейски клубен шампион, Анчелоти няма достатъчно дълга резервна скамейка, а с многото контузени през последните месеци изглежда почти невъзможно Реал Мадрид да се бори на три фронта, особено като се има предвид и участието на Световното клубно първенство. "Белия балет" няма реална алтернатива на Тони Кроос като дефанзивен халф, като по-малкото мачове за него са добре дошли. Хамес и Иско изглеждат изтощени, а завръщането на Лука Модрич би трябвало да помогне за баланса в състава на Анчелоти. Но дори с хърватина в състава, Реал Мадрид не разполага със селекция, готова да доминира на 3 фронта.

Липсата на напрежение без "Ел Класико"

Напоследък свикнахме да гледаме Реал Мадрид срещу Барселона по 4,5,6 пъти на сезон, като феновете не могат да се оплачат от това, но за играчите това е физически и психически изцездащо. Две седмици преди и две седмици след всеки мач това е топ тема, като играчите постоянно са заливани с въпроси за съперника, а на терена 90-те минути срещу големия враг са изпълнени с напрежение. Освен това евентуална загуба от Барселона винаги може да доведе до игрови срив (както стана с Барселона през първия полусезон), така че това е още един позитив за Реал Мадрид.

Крайната цел

Карло Анчелоти не крие, че за него най-важна през този сезон е титлата в Примера дивисион. За ръководството на Реал Мадрид пък е отново Шампионска лига, за да се превърне "белия балет" в първия отбор, защитил титлата си в най-комерсиалния клубен турнир. В нито един момент от сезона Купата не е била приоритет на Реал Мадрид, като отпадането от Атлетико, колкото и болезнено да е да паднеш от кръвния враг, е един огромен плюс за Реал Мадрид по пътя към двете висши цели през настоящия сезон. Остава да разберем дали тези 450 минути по-малко футбол ще помогнат на "белия балет" да затанцува победоносно през май.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички