Защо Лео Меси няма да напусне Барселона и да иде в Сити


Защо Лео Меси няма да напусне Барселона и да иде в Сити

2379 0

В средата на годината "El Mundo Deportivo" обяви, че Лионел Меси ще преподпише с Барселона след ваканцията си. Това не се случи. Според "AS", нещата опират до пари: изливайки пред Меси камион с пари, клубът рискува да си навлече санкции от УЕФА заради финансовия феър-плей.

Сега счетоводителите изчисляват максималната заплата за Лео, а алчният Хорхе Меси мисли как да измъкне от Барселона повечко пари.

Трябва да се разбере, че всякакви преговори между каталунците и семейството на аржентинеца са неприятен процес, който може да отнеме месеци. Например, преди 3 години Лионел подписа 5-годишен контракт, но скоро представителите на звездата подобриха условията му. Срокът до 30 юни 2018 г. остана непроменен, но годишното увеличение на заплатата му скочи. Сега двете страни обсъждат такъв договор, който да не е нужно спешно да се преподпише.

Изданието "Марка" блестящо използва паузата, за да избухне с две новини:

Първата: Още през лятото Лео е казал на баща си, че не иска да подновява договора си с Барселона.

Втората: След края на контракта Меси ще премине в Англия при любимия си Гуардиола.

Вижда се, че има нещо нередно в това.

ГРЕШКИТЕ В НОВИНАТА

Основната грешка на стратезите от "Марка" е, че тяхната история повече прилича на прогноза. Сега приключва есента на 2016 г. контрактът на Лео е в сила до юли 2018 г. Нито един значим трансфер в света не е бил оформян и подготвен 17 месеца преди да се състои.

Втората грешка - препратката към лято 2016. Известно е, че след поражението във финала на Копа Америка аржентинският нападател изпадна ако не в депресия, то в много меланхолично състояние. Напълно възможно е в този момент той да е искал да промени всичко и да е бил готов веднага да пристане на Сити и Гуардиола.

Но след това ситуацията с националния отбор се разреши, в Барселона също всичко тръгна по мед и масло, и в края на сезона Меси може да размисли.

СЛАБИЯТ ИЗТОЧНИК

Няма нито една причина да се доверим на "Марка" относно Барселона. На първо място, това е таблоид. На второ, той е базирам в Мадрид. И на трето, там всяка седмица раждат нереалистични новини (например "Марка" много упорито пращаше в Каталуня Тибо Куртоа и Кевин Гамейро, но на "Камп ноу" никой от тях не е пристигнал).

В допълнение, Барселона официално опроверга информацията за преговори с Меси. Каталунците уверяват, че "Марка" е публикувал тази новина, само за да отмъсти на "блауграна" за това, че игнорираха мероприятието, на което изданието награждава най-добрите играчи и треньори за миналия сезон.

Барса пропусна церемонията по две причини. Първата - "Марка" не е подготвила за шампиона на Испания нито една индивидуална награда. Втората - мадридската медия връчи награда за феърплей на президента на Ла Лига Хавиер Тебас, човекът, който от скоро Каталуня презира. Причината за това е доста смешна: Той унищожи играчите на Барса за симулацията с бутилката, а клубът сериозно се обиди.

Резултатът: Според Goal.com и AS, новият кръг преговори с Лео започва през януари 2017 г. Барселона има доста време, за да намери пари, да уреди въпроса с УЕФА и да подготви на петкратния носител на "Златната топка" тлъст 4-годишен контракт.

 

ПРАВИЛАТА НА ТЪРГОВИЯТА

Има 4 фактора, които забавят преподписването на договора на Меси с Барселона:

* Гарет Бейл получи як договор

* Неймар си договори огромна заплата (Същият този "Марка" твърди, че бразилецът ще взема повече от Лео - 25 млн. срещу 22).

* Кристиано Роналдо убеди Флорентино Перес и същшо подписа нов договор.

* Луис Суарес скоро ще преподпише с Барселона.

Разумният план на Лео, баща му и юридическите представители на играча е лесно да бъде разбран. Аржентинецът изчаква вълната от преподписвания да отмине, след което ще поиска от клуба най-добрия контракт в света. Изданието "ABC" дори цитира Меси да казва: "Ще сключа нов договор след Суарес", но в Испания не вярват да е истина това.

Ако сте фен на Барселона, то няма нужда да припадате сега, а в деня, когато Лео преподпише, но намали откупната си клауза.

Необходимо е само да включите логиката и да проумеете този факт, че той свободен агент от Каталуня няма да си тръгне - това ще бъде неблагодарно отношение към клуба, който го отглежда от 13-годишен. Единственият вариант за безплатно, но топло сбогуване е трансфер в родния Нюелс Олд Бойс от Росарио след 10 години.

През лятото на 2017 година Меси няма да го купи никой: Барса ще поиска за него 250 млн. евро, а претендентите (Сити, Челси, Манчестър Юнайтед и др.) няма да се съгласят на такива условия, при една година оставаща до края на контракта (даже 100 млн. евро е много).

Затова е възможен друг сценарий: Лео ще получи чутовна заплата, ще удължи договора си до 2021 г., но вместо 250 млн. евро отстъпна клауза, в графата ще стои друга сума, 1,5-2 пъти по-малка. Тогава клубът ще продаде лидера си в Англия и ще изкара пари от трансфера и ще избие големите загуби по договора.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ: Връзката между преподписването на договора и напускането на Барселона не е толкова тясна, както изглежда на пръв поглед. Така че да мислим за раздяла между Лео и Каталуня е още много рано.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички