Защо Атлетико ще спечели Шампионска лига този сезон?


Защо Атлетико ще спечели Шампионска лига този сезон?

2307 0

ЗАЩО ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ

Европейските топ клубове играят по 50-60 мача на сезон. В хода на този маратон работи футболната аксиома - с всеки мач все по-голяма роля играе физиката, тогава гениалната сработеност и космическите трикове с топката стават по-маловажни.

Преумореният Меси глътна облак прах от реактивния Филипе Луиш. Триядреният Лестър спечели Висшата лига, докато Арсенал и Тотнъм се задъхаха от собствените си комбинации ("лисиците" имаха по-малко натоварен календар, но пък отборът не се отличаваше с опит). А в Реал и синята част на Манчестър някак си забравиха за това.

Физиотерапевтите на Реал и Сити трябва да бъдат глобени. През април общата форма на съперниците на Атлетико спадна, а "дюшекчиите" дръпнаха нагоре. Оттук и 117,6 пробягани километра на "Алианц Арена" (при 114,9 км. средно през сезона) и абсолютната реализация на контратаките (първата стана гол, втората се превърна в дузпа). От останалите в Шампионска лига клубове момчетата от "Висенте Калдерон" имат най-добри резултати по версията на Squawka в играта без топка и компонентите, изискващи издръжливост. В решителната битка анатомията ще бъде на страната на Диего Симеоне.

ЗАЩО ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ СРЕЩУ СИТИ

Дългоочакваният полуфинал коства на Сити ключов полузащитник. Познавайки старостта на Яя Туре, Пелегрини понижи Силва с една степен в атаката - вместо удари и асистенции, испанецът се зае с предпоследния пас. За сезона Давид подаде на партньорите си 55 пъти (повече има само Де Брюин), а след това се контузи за поне месец в сблъсък с Гарет Бейл. И това значително облекчава Атлетико.

Защитавайки се срещу Байерн в първия мач, бандата на Симоне прикрепи Гризман към Видал - човекът, изпълняващ сходни със Силва функции. Планът проработи (чилиецът даде само 2 остри паса при 80% точност). Срещу Сити подобна замяна не е нужна и най-добрият голмайстор на испанците ще бъде забележимо по-малко ангажиран в отбраната. Това е огромен бонус за контратаката, на която да даде отпор Манчестър Сити не умее. В последния кръг на Висшата лига Саутхемптън вкара на "гражданите" два гола на бързи контри. А какво ще стане, когато срещу Харт се изправи едно от най-унищожителните нападения в Европа?

ЗАЩО ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ СРЕЩУ РЕАЛ?

Няма нужда да описваме значението на Роналдо за Реал. Без португалеца момчетата на Зидан проведоха отвратителен мач на "Етихад" и едва не се сблъскаха в скромния Сосиедад. Възстановяването на лидера отне доста време и внимание (хората говорят само за това колко е нужен на Реал Кристиано в реванша).  В най-добрия случай Роналдо няма да играе в следващите два мача в първенството, за да бъде съхранен за евентуален финал в Шампионска лига. В най-лошия случай - още срещу Сити ще се контузи отново.

Но дори и да се върне и да набере форма, ние трябва да разберем, че в последните осем мадридски дербита Атлетико е загубил само веднъж, а преди тази серия Рамос спаси Реал във финала на Шампионска лига в последните секунди. И то при условие че Реал разполагаше с един здрав Роналдо.

Като цяло, Симеоне ще спечели Шампионска лига. Приятно гледане!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички