Вярно е: Атлетико отнесе 7 червени картона в последните 11 визити на "Камп Ноу"


Вярно е: Атлетико отнесе 7 червени картона в последните 11 визити на "Камп Ноу"
Снимка: Getty Images/Guliver

1382 0

Атлетико (Мадрид) загуби дербито с Барселона на "Камп ноу" снощи, след като нападателят Диего Коща бе изгонен в 27-ата минута. Реферът Хил Мансано мотивира отсъждането си с това, че испанецът е препсувал много грозно майка му. Тревожното в случая е, че това бе седмият червен картон за "дюшекчиите" в последните им 11 гостувания на "Камп ноу". И в клуба определено са притеснени от тази статистика. След мача Коке заяви: "Всеки път, когато дойдем на "Камп ноу", нещо се случва".

Ето кои са случаите, в които Атлетико остава с човек по-малко в крепостта на Барселона. Два пъти гонен е Филипе Луиш и по веднъж Арда Туран, Фернандо Торес, Диего Годин и Яник Ферейра-Караско. Диего Коща е седмият отпратен преждевременно към съблекалните.

1. 28.08.2013 г., Суперкупата на Испания: Барселона - Атлетико 0:0. Изгонени са Филипе Луиш и Арда Туран. Първият заради удар по лицето на Дани Алвеш, турският футболист - заради това, че хвърли бутилка вода като неъсгласие с решение на рефера.

2. 30.01.2016 г., Барселона - Атлетико 2:1. В този мач за първенството са изгонени също двама - Филипе Луиш за посягане с бутоните към коляното на Меси и Диего Годин, с втори жълт картон.

3. 05.04.2016 г., Шампионска лига, Барселона - Атлетико 2:1. Фернандо Торес беше изгонен след 2 жълти картона.

4. 06.02. 2017, Купата на Краля, Барселона - Атлетико 1:1. Тогава Яник Ферейра-Караско бе изгонен след втори жълт картон.

5. 06.04.2019 г., в първенството. Барселона - Атлетико 2:0. Както е известно, Диего Коща получи директен червен картон за обида на съдията.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички