Валверде ще бори статистиката срещу Реал в първото "Ел Класико" за сезона


Валверде ще бори статистиката срещу Реал в първото "Ел Класико" за сезона
Снимка: Getty Images/Gulliver

996 0

Тази вечер ще затаим дъх за първото "Ел Класико" за сезона. Барселона посреща вечния съперник Реал Мадрид в първия мач за Суперкупата на Испания, а двубоят е от 23 часа. 

Това ще е и първото дерби без Неймар, който това лято напусна каталунците. Бразилецът избяга от “Ноу Камп” с рекорден трансфер от 222 млн. евро, а от Барса все още не могат да привлекат заместник, като се водят дълги преговори с Усман Дембеле и Филипе Коутиньо.

Тежка ще бъде задачата на новия треньор на каталунците Ернесто Валверде, който трябва да дебютира начело на Барса именно в едно от най-тежките дербита в света.В приятелски мач в САЩ Барса победи с 3:2. В този двубой обаче Неймар вкара два от головете.

Реал пък започна сезона с трофей. Тимът на Зинедин Зидан спечели Суперкупата на Европа през седмицата след победа с 2:1 над Манчестър Юнайтед в Скопие. Очаква се Кристиано Роналдо да се завърне в титулярния състав, следв Македония се появи в игра в последните минути на двубоя.

Португалецът поднови тренировки с Реал едва преди седмица, след като участва в Купата на Конфедерациите. След това пък имаше изслушване в съда заради обвиненията в прикриване на данъци.

Барса ще бъде без Томас Вермаелен, който не е възстановен, както и Андре Гомес. Аут за срещата са още Арда Туран, Марлон, Сампер, Мунир и Дъглас. За Реал освен Лука Модрич, на "Камп Ноу" няма да играе и контузеният защитник Хесус Вайехо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички