Валверде с интересни думи след драмите с VAR след неотсъдените дузпи за Реал


Валверде с интересни думи след драмите с VAR след неотсъдените дузпи за Реал
Снимка: Getty Images/Guliver

2750 0

Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде заяви, че споровете във футбола никога няма да приключат дори и с употреба на системата за видеоповторения.

Тази тема отново изпъкна на преден план след последното Ел Класико срещу Реал Мадрид, след като „белите" на два пъти имаха претенции за дузпа. Според Валверде съдията взима решенията и понякога ще отсъди в полза на единия тим, понякога в полза на другия.

„ВАР няма да сложи край на противоречията, защото те са основна част от футбола. Реферът е човекът, който взима решенията и ВАР трябва да е в негова помощ. Понякога единият отбор ще се оплаква, а понякога другият. Ще бъде абсолютно същото и през 2020-та", заяви Валверде на пресконференцията преди мача с Депортиво Алавес в събота.

„Нормално е хората да говорят много за решенията на съдиите, но не можем да го поправим. Спорове винаги ще има и всеки може да разглежда ситуацията както му харесва", допълни специалистът.

Междувременно се появиха информации, че Ернесто Валверде не е искал в отбора си един от новите трансфери на клуба (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички