Валверде даде малко повече подробности за състоянието на Меси


Валверде даде малко повече подробности за състоянието на Меси
Снимка: Getty Images/Guliver

5650 0

Треньорът на Барселона Ернесто Валверде призна, че не знае кога Лионел Меси ще се завърне в игра след поредна контузия. Каталунците ще търсят първа победа от осем мача като гост във всички турнири при визитата си на Хетафе в събота. Звездата на шампионите все още няма пълни 90 минути през настоящата кампания поради проблеми с травми, като за последно напусна терена на почивката при домакинския успех над Виляреал с 2:1 през седмицата с разтежение в областта на адуктора.

„Не знам колко ще отсъства той, надявам се да се завърне възможно най-скоро. Не е сериозно, става въпрос за слабо разтежение, но ще видим как той ще се подобри през следващата седмица“, започна той на пресконференцията.

Меси ще се опита да се завърне навреме за предстоящото домакинство на Интер в Шампионска лига в сряда и мача в къщи със Севиля идната неделя. „Ако се завърне скоро, това ще ни помогне изключително много, ако ли не – губим играч, който е способен да решава мачове във всеки момент. Но въпреки отсъствието му, ние разполагаме с необходимия потенциал, за да се справим с това, което ни предстои“.

Барса започна на по-бавни обороти новия шампионат главно заради формата си извън дома, като загуби от Атлетик Билбао и Гранада, а при визитата на Осасуна стигна едва до равенство. За сравнение, на „Камп Ноу“, тимът има стопроцентов актив – три мача и три победи. Валверде коментира, че не е притеснен от представянето на тима навън, но иска от тима да си тръгне с трите точки от гостуването на Хетафе.

А как е реагирал Меси на контузията си вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички