ВИДЕО: Спорната дузпа, която коства победата на Барселона


ВИДЕО: Спорната дузпа, която коства победата на Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

6864 0

Барселона допусна равенство 2:2 като гост на Осасуна в мач от третия кръг на Примера Дивисион. Двубоят на "Ел Садар" бе белязан от два обрата и късна драма, довела и до крайния изход от мача. Каталунците водиха до резултата 10 минути преди изтичането на редовните 90 минути, но бе отсъдена дузпа в полза на домакините, която впоследствие бе реализирана.

Всичко се разви в 80-ата минута, когато нападател на Осасуна получи възможност да играе с топката в наказателното поле на Тер Щеген, а Жерар Пике блокира подаването му с лакътя на своята дясна ръка. Така главният арбитър на срещата взе решение да бъде изпълнен 11-метров наказателен удар.

След мача Пике призна, че топката се е ударила в ръката му, но заяви, че за него това не е дузпа. "Ударих я с ръка. Винаги обаче се събираме преди началото на сезона и говорят за разстоянието с топката. Нямах време за реакция. Тя беше в естествена позиция. Бих искал реферите да осъзнават това. За мен това не е дузпа", заяви Пике.

А дали имаше дузпа във въпросната ситуация - преценете сами чрез видеото (8:45 мин.)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички