ВИДЕО: Неочаквани голмайстори в трудна, но важна победа за Барса на "Камп ноу"


ВИДЕО: Неочаквани голмайстори в трудна, но важна победа за Барса на "Камп ноу"
Снимка: Getty Images/Guliver

1494 0

На своя "Камп ноу" Барселона победи Реал Сосиедад в мач от 33-ия кръг на Ла Лига и запази преднината си на върха пред Атлетико (Мадрид) от 9 точки. Головете за успеха, с който каталунците събраха 77 точки в актива си, вкараха не обичайните заподозряни, а защитниците Клеман Лангле и Жорди Алба. За гостите се разписа Хуанми Хименес.

Реал Сосиедад можеше да изостане в резултата в 42', но Руи спаси удар на Суарес. Три минути по-късно Лангле изведе домакините напред, след като след изпълнение на корнер се извиси над двама съперникови играчи и с глава прати топката в далечния ъгъл.

Тимът от Сан Себастиан изравни в 62' - след тъч разиграха бързо и Мерино прати страхотен извеждащ пас за Хименес, който полулегнал успя да прати топката във вратата на Тер Щеген за 1:1. Момчетата на Иманол обаче се радваха твърде кратко на попадението си - 2 минути по-късно Барселона отново излезе напред в резултата. Жорди Алба отправи изстрел по диагонал, въпреки че пред него имаше четирима играчи на Реал Сосиедад.

В 70' Меси можеше да сложи окончателно край на спора след двойно подаване със Суарес, излизайки сам срещу вратаря. Борейки се да овладее топката, капитанът на каталунците удари стража по лицето с бедро, а ситуацията се размина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички