В голово шоу на "Бернабеу" Реал разпиля Сосиедад за едно полувреме, Роналдо с хеттрик


В голово шоу на "Бернабеу" Реал разпиля Сосиедад за едно полувреме, Роналдо с хеттрик
Снимка: Getty Images/Gulliver

4598 0

Реал Мадрид победи с 5:2 Реал Сосиедад на "Сантяго Бернабеу" в мач от 23-ия кръг на Примера дивисион. Двата отбора направиха истинско голово шоу, като само през първото полувреме домакините отбелязаха 4 попадения. Хеттрик за "Кралския клуб" отбеляза Кристиано Роналдо, а останалите две попадения бяха дело на Лукас и Тони Кроос. За гостите се разписаха Баутиста в 74' и Ияраменди в 83.

Перфектно бе началото за домакините, които откриха резултата още в 1'. Кристиано Роналдо с прецизно подаване, а Лукас Васкес засече топката с глава. В 7' Бензема нацели лявата греда с удар от наказателното поле.

Реал продължи да е по-активният отбор, като успяваше да предотвратява всяка атака на съперника още в началото ѝ. В 24' стражът на Сосиедад направи страхотно спасяване на удар на Асенсио, който стреля с глава. В 27' Марсело центрира отляво, а в наказателното поле без никакво затруднение Роналдо засече топката за 2:0.

В 32' Бензема направи невероятен пропуск, Роналдо подаде в наказателно поле, където французинът имаше достатъчно пространство и време, за да отиграе, но прати топката високо над вратата. В 34' "кралете" нанесоха трети удар, Тони Кроос с прецизен и силен удар пред наказателното поле отбеляза за 3:0. 5 минути по-късно Реал показа, че няма намерение да спира с попадения. Модрич центрира от ъглов удар, а Кристиано надскочи всички, за да засече топката за четвърти гол във вратата на Сосиедад.

Първото опасно положение през втората част бе за гостите. Хуанми достигна от топката след корнер, опитвайки удар с глава, но топката срещна лявата греда. Реал Мадрид свали доста оборотите в сравнение с първите 45 минути. В 69'  Ияраменди от пряк свободен удар бе много близо да върне едно попадение, но топката мина на сантиметри над гредата.

В 74' след добре организирана атака гостите успяха да стигнат до гол, Йон Баутиста се измъкна от защитата на мадридчани и хладнокръвно прати топката в долния ляв ъгъл.

В рамките на 3 минути двата тима си вкараха по още едно попадение, за да продължат голеадата на "Бернабеу". В 80' Бейл шутира силно, но стражът на гостите изби, а топката попадна в Роналдо, който оформи своя хеттрик. В 83' Ияраменди се възпозлва от невниманието в защитата на "белия балет" и отбележи за 5:2, за да оформи крайния резултат.

ПРЕДИ МАЧА

"Белия балет" изостава с 19 точки от лидера Барселона и всичко в испанското първенство изглежда решено. През следващата седмица обаче предстои много важен мач срещу ПСЖ и със сигурност Реал ще иска през уикенда да стигне до победа.

Зидан може да разчитана всички свои играчи, като само младият защитник Хесус Вайехо е контузен. Проблемите за Реал Сосиедад са по-сриозни, Еусебио Сакрастан ще бъде без Давид Сурутуса, Давид Конча и Рубен Пардо.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

РЕАЛ МАДРИД: Навас, Карвахал, Варан, Рамос, Марсело, Лукас, Модрич, Кроос, Асенсио, Бензема, Кристиано

РЕАЛ СОСИЕДАД: Рули, Одриосола, Елустондо, Навас, Де Ла Бела, Прието, Ияраменди, Зурутуза, Оярсабал, Хуанми, Каналес

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички