В Испания вече определиха фаворитите за заместник на Йеро


В Испания вече определиха фаворитите за заместник на Йеро
Снимка: Guliver/GettyImages

3064 0

Испания не успя да се справи с Русия на 1/8-финала на Световното първенство по футбол и отпадна безславно от турнира. Изданията в страната вече дори избират нов национален селекционер на мястото на Фернандо Йеро.

Припомняме, че той застана начело на тима на мястото на Хулен Лопетеги, който бе уволнен зарди това, че Реал Мадрид го обяви като новия си треньор два дни преди Мондиала. Относно бъдещето си в отбора, Йеро каза: "Това не ме притеснява и не е важно точно сега. Имаме генерация с много талантливи футболисти, но не се представяме по желания от нас начин на световни първенства. Напускаме след 23-24 мача без загуба и това ме натъжава, но съм длъжен да го приема. Поемам отговорност, защото аз съм селекционер."

Според испанското издание AS Кике Санчес Флорес, тъй като испанската федерация търсели тчоно такъв тип треньор. Той е бил начело на отборите Валенсия, Бенфика, Еспаньол, Атлетико (Мадрид), както и на младежкия състав на Реал Мадрид. Другият основен кандидат за поста е Луис Енрике, който в последните месеци бе упорито свързван с Челси и ПСЖ. Изглежда обаче, че се е разминал и с двата отбора 

Другите специалисти, които се свързват с "Ла роха" също са големи имена, но към момента са заети. Това са Рафаел Бенитес (Нюкасъл), Унай Емери (Арсенал) и Марселино Гарсия Торал (Валенсия). Изненадващото име в списъка е това на настоящия селекционер на Белгия - Роберто Мартинес.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички