Усман Дембеле - експериментът за 150 милиона евро


Усман Дембеле - експериментът за 150 милиона евро
Снимка: Guliver/GettyImages

3023 0

През лятото на 2017 година Усман Дембеле бе привлечен от Борусия Дортмунд за сумата от 105 милиона евро, като тя може да нарастне до 150 милиона с включените бонуси. Кариерата му на "Камп Ноу" обаче не тръгна по мечтания начин.

Френският национал получи неприятна контузия през септември, от която трябваше да се възстановява до нова година. След това той получи нова, същата контузия, която го извади още за месец от игрището. Така - след 7 месеца в каталунската столица Дембеле записа едва девет мача - три като титуляр, нито един гол и едва една асистенция.

Но трябва да се върнем по-назад във времето, за да разберем всъщност Дембеле експеримент за 150 милиона евро ли е? Истината е, че проблемите му в Барса се дължат само на него. Той пожела да бъде трансфериран максимално бързо, в резултат на което Борусия го отстраниха от тренировките и така той не се подготви достатъчно за новия сезон. По-късно същия месец бе привлечен в Барселона и скоро дойде първата тежка контузия.

"Нормално е да се контузи при подобна ситуация. Той е бърз футболист и когато опита да направи нещо впечатляващо, е нормално да се стигне до подобна контузия. Е, ако беше някой по-опитен футболист, може би щеше да се предпази. Но Дембеле е млад и лесно ще се възстанови от тази травма", коментира Ернесто Валверде след контузията, която Дембеле получи през есента.

Слабото представяне на 20-годишнят французин обаче продължи и след Нова Година. Тогава той се върна в игра за своя тим, за да получи нова травма, след чието възстановяване Дембеле получи шанс в мача с Хетафе, когато за 27 минути топката му бе отнета 13 пъти.

Е, в Барселона са сигурни, че скоро Усман Дембеле ще стане голяма звезда, но за сега той има нужда от много тренировки. Все пак е само на 20 години. Голяма част от феновете обаче вече го наричат "Експериментът за 150 милиона евро".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички