Уникална статистика - Меси собственоръчно пази шансовете на Барса за титла


Уникална статистика - Меси собственоръчно пази шансовете на Барса за титла
Снимка: Getty Images/Guliver

2023 0

Ако някой се е съмнявал в значението на Лионел Меси за Барселона, то съмненията му са крайни неоснователни. И докато аржентинецът винаги е носил клуба си на гръб, сега има ново статистическо изследване, което показва колко важен е Ла Пулга.

До момента през сезона Меси лично е донесъл 11 точки на каталунците, и то след 85-ата минута на мачовете. Последният такъв случай беше на "Висенте Калдерон", след като Лео вкара красив гол и донесе успеха с 2:1 срещу Атлетико Мадрид.

Миналата седмица той отново беше в центъра на събитията, след като вкара дузпа в 89' срещу Леганес, донесла успеха също с 2:1. ри гостуването на "Бенито Вийямарин" Меси асистира на Луис Суарес в 89-ата минута за крайното 1:1. Номер 10 се разписа от фал в 89-ата минута при гостуването на Виляреал. Най-инфарктна беше победата над Валенсия на "Местайя" с гол от дузпа в 93-ата минута за крайното 3:2 в полза на "блаугранас".

Благодарение на геройствата си, Лео Меси задържа втората позиция на Барселона, и то само на 2 точки зад Реал Мадрид. Каталунците обаче са и с мач повече.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички