Три различни варианта за нападението на Реал в дербито на Мадрид


Три различни варианта за нападението на Реал в дербито на Мадрид
Снимка: Guliver/GettyImages

990 0

Реал Мадрид влиза в дербито на испанската столица срещу Атлетико Мадрид с много проблеми и въпросителни, свързани със състава на Зинедин Зидан. Контузиите в редиците на "белия балет" са в своя пик, а освен това част от наличните футболисти не се намират в добра форма.

Последната новина за контузия в "кралския клуб" със сигурност провали плановете на Зинедин Зидан. Алваро Мората се очакваше да започне като титуляр за 11-кратните шампиони на Европа, но получи травма срещу Македония и е аут поне за месец. Това постава френския специалист в сложна ситуация, но той има няколко варианта, на които може да заложи.

Първият е очевиден - да заложи на "BBC". Нападателното трио на Реал Мадрид не блести така, както това на Барселона, но това продължава да е основното нападение на "белия балет". Проблемът тук е, че двама от тримата - Роналдо и Карим Бензема, не се намират в никак добра форма. И докато е немислимо Кристиано да седне на пейката, то слабата форма на френския нападател може да го прати сред резервите.

При условие че Зидан реши да измени нападението си, най-вероятният избор за титуляр е Лукас Васкес. Испанското крило е в ролята на златна резерва след траснфера си на "Сантяго Бернабеу", но с разсичащите си пробиви по дясното крило стана любимец и на феновете, и на Зинедин Зидан. Той подписа дългосрочен договор с клуба и сега е напълно фокусиран върху това да пробие в титулярния състав на тима. С контузията на Мората и слабото представяне на Бензема това е повече от възможно именно срещу Атлетико. Това ще наложи промяна само в предни позиции, като Роналдо ще застане на върха на атаката, а Гарет Бейл ще оперира по лявото крило.

Най-невероятният, но в същото време и най-изненадващ, вариант е включването на Мариано Диаз в титулярния състав. Младокът блестеше по време на подготовката на Реал, а освен това е единственият наличен централен нападател освен Карим Бензема. До момента през сезона има едва 45 минути във всички турнири (1 гол на своята сметка) и, ако е немислимо да го видим сред титулярите, то той може да се появи след почивката на "Висенте Калдерон". Хамес Родригес също е вариант за нападението на тима, но колумбиецът имаше тежки пътувания през последните две седмици, забърка се в скандал и е малко вероятно Зидан да заложи на него.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички