Три греди и куп пропуски провалиха Реал на "Бернабеу" и ги отдалечиха от Барселона


Три греди и куп пропуски провалиха Реал на "Бернабеу" и ги отдалечиха от Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

6970 0

Испанският колос Реал Мадрид не успя да победи Атлетик Билбао след нулево реми 0:0 на "Сантяго Бернабеу" в мач от 18-ия кръг на Примера Дивисион. "Белите" уцелиха три греди и пропуснаха куп положения, които в крайна сметка им костваха победата.

Много силен мач изигра стражът на Билбао Унай Симон, който направи великолепни спасявания, отказвайки цялата офанзива на Кралския клуб и най-вече голмайстора Карим Бензема.

Именно френският футболист бе най-близо до така бленувания победен гол, но все нещо не му достигаше. През втората част пък Гарет Бейл и Лука Йович се появиха в игра, но също не успяха да допринесат за крайния успех.

Така Реал Мадрид записа второ поредно нулево равенство след това с Барселона в миналия кръг. Това означава, че "белите" ще завършат годината под №2 в Ла лига, изоставайки на две точки от лидера от Каталуния. Билбао пък остават на седмото място с 28 точки - на четири точки от топ 4.

Първо полувреме

В 11-ата минута на двубоя домакините стигнаха до изключителна добра ситуация за гол, но не я оползотвориха. Винисиус комбинира на двойно подаване с Карим Бензема, за да нахлуе в наказателното поле на Билбао. Там техниката на бразилеца му позволи да елиминира противников футболист и да си осигури позиция за стрелба, но стражът Симон успя да се позиционира отлично, за да отрази удара.

Седем минути по-късно Тони Кроос изненада отбраната на Билбао, осъществявайки собственоръчно солова акция, която премина през цялата отбрана на гостите, за да се окаже очи в очи със Симон. Изстрелът на халфа закачи рамото на вратаря и се отклони в напречния стълб, за да се превърне в неточен удар.

След половин час игра Карим Бензема пропусна две великолепни възможности за гол. Първо, французинът получи отлично центриране от Родриго, успя да го насочи с глава към вратата, но Симон отново успя да спаси. Само няколко секунди по-късно французинът отново се измъкна зад отбраната, преодоля и вратаря, но не успя да насочи кълбото в очертанията на вратата.

В 38-ата минута Бензема отново бе намерен в наказателното поле, откъдето стреля с глава, но за пореден път стражът на баските отказа французина от попадение в срещата. 

Две минути преди края на частта "Сантяго Бернабеу" изтръпна. Мълниеносна атака на Билбао завърши с пронизващ удар на Кенан Кодро, който не остави шансове на Куртоа. За радост на домакините обаче страничният флаг бе вдигнат, а Кодро в действителност бе в положение на засада.

Второ полувреме

Втората част продължи по същия начин, по който завърши първата - с натиск на домакините. В 56-ата минута Карим Бензема отново опита късмета си с удар от дистанция, но за пореден път Симон се оказа непробиваем на вратата на Билбао.

В 59-ата минута Реал изпълни корнер, след който Начо се извиси във въздуха над всички, за да нанесе удар с глава. Стражът на баските увисна под топката, но за негов късмет кълбото срещна напречния стълб.

В 71-вата минута влезлият като резерва Гарет Бейл едва не прати феновете по трибуните в луд екстаз. Уелското крило успя да си освободи пространство по десния фланг, за да отправи удар от дистанция. Играчът на Реал нанесе страхотен изстрел с въртеливо движение, който обаче премина малко встрани от целта.

В следващите минути Реал се опита да разчупи играта си в опит да пробие през добре подредената отбрана на Билбао, но жадуваният гол така и не падаше. Гарет Бейл имаше основен принос за разнообразието в атаката на "белите", но и неговите набези не се оказаха достатъчни за домакините.

В 86-ата минута Реал Мадрид нацели трета греда в мача. След центриране Лука Йович се извиси над всички във въздуха, за да насочи топката право към вратата на Билбао, но кълбото отново отказа да влезе в мрежата, отбивайки се от страничния стълб.

Преди срещата:

Реал Мадрид продължава ожесточената надпревара с кръвния си враг Барселона за първото място в Ла лига. Двата отбора влязоха в 18-ия кръг с равен брой точки, но в събота каталунците спечелиха убедително срещу Алавес и вече водят с три точки на своя конкурент.

В същото време Атлетик Билбао се е впуснал в битката за място в евротурнирите. След като в последните си два мача баските не вкусиха победата, сега хората на Гайска Гаритано се надяват да се върнат на победния път именно срещу Кралския клуб.

Не малък брой футболисти са липсващите за двубоя. В щаба на Реал контузени са Асенсио, Васкес, Азар и Марсело, докато Хамес е под въпрос, а Каземиро - наказан. Муниаин и Де Маркос са контузени за Билбао, Адуриз е под въпрос, а Капа - наказан.

СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Милитао, Рамос, Менди, Модрич, Кроос, Валверде, Родриго, Бензема, Винисиус

Атлетик Билбао: Симон, Алварес, Нунес, Мартинес, Берчиче, Весга, Д. Гарсия, Р. Гарсия, Уилямс, Леке, Кодро

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички