Три гола и две асистенции за Лео Меси, нов разгром за Барселона


Три гола и две асистенции за Лео Меси, нов разгром за Барселона
Снимка: Guliver/GettyImages

1558 0

Барселона набира сериозна скорост в испанската Ла Лига, след като записа втори пореден разгромен успех. След като преди седмица Еспаньол отнесе четири гола във вратата си, в последния мач от неделната програма "блауграна" смачка Леванте като гост с 0:5. В края на миналата година именно тимът от Валенсия нанесе единствената загуба на тима в шампионата, и то в последния кръг с 5:4.

Вечерта отново принадлежеше за Лионел Меси, който вкара 3 гола и раздаде 2 асистенции за категоричния успех. Така след само 14 срещи в своя актив Ла Пулга вече има 14 гола и 10 асистенции. Аржентинецът е и играчът с най-много голове и асистенции в топ 5 на първенствата в Европа. Това беше 43-ият му хеттрик за каталунците, като единствено Роналдо (44) има повече от него в историята на Ла Лига.

Резултатът обаче не отговаря изцяло на показаното от двата отбора, като Леванте игра много атакуващо, но Тер Щеген записа поредния си силен двубой, а в началото на мача направи впечатляващо спасяване срещу Еманюел Боатенг.

Барселона се "отпуши" в 35', когато Лео Меси рязко смени посоката на нападението отдясно наляво, беше притиснат от 4-ма защитници, но все пак успя да центрира отлично за Суарес, който е 3 метра фронтално срещу вратата нямаше как да сбърка - 0:1. В 43' Бускетс пусна фантастичен 30-метро извеждащ пас за Меси, който напредна и успя да се разпише, въпреки че беше добре пазен от прекия си пазач в случая - 0:2.

В 47' отново на контраатака "блауграна" нанесе 3-и категоричен удар. Суарес напредна през центъра и пусна подаване наляво за Алба. Той стигна до наказателното поле и подаде за Лео Меси, който с отличен удар от 13 метра вкара втория си гол. Хеттрикът му беше оформен в 60' Суарес овладя топката по крилото и подаде към далечната греда, където беше Видал. Бившият ас на Ювентус и Байерн върна за Меси, който на полупразна врата се разписа - 0:4.

До края на мача Барселона намали оборотите, а в 77' Кабако влезе ужасяващо в краката на Усман Дембеле и беше изгонен с директен червен картон. В 88' пък Жерар Пике се изяви отлично като централен нападател - Меси му подаде топката в наказателното поле, той финтира защитник и хладнокръвно се разписа за 0:5.

Това беше 3-а поредна победа за каталунската селекция, като воденият от Ернесто Валверде тим е с 34 точки - 3 повече от Атлетико Мадрид и Севиля, както и 5 пред Реал Мадрид, който този уикенд се изкачи до 4-о място.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички