Тревоги и антирекорди в Барселона след само 210 минути


Тревоги и антирекорди в Барселона след само 210 минути

1776 0

Барселона шокира футболния свят снощи, след като загуби с 0:4 от Атлетик Билбао на "Сан Мамес" в първи мач за Суперкупата на Испания. С това до голяма степен мечтата за 6 трофея през 2015 година се изпари, въпреки че неведнъж каталунците са доказвали, че могат да вкарват голове. Много голове.

Началото на сезона обаче не е обнадеждаващо за шампионите. Още в мача срещу Севиля се забеляза отчайващото състояние на тима в защита и слабата форма на Тер Щеген. Севиля стана първият отбор, който вкарва 4 гола на Барселона от Байерн (2013 година в Шампионска лига), а вчерашната загуба беляза нови низини за тима.

Атлетик е първият испански отбор, който печели с 4 гола разлика срещу "блаугранас" след Хетафе, който удари Барселона през вече далечната 2007 година. За последно пък два испански отбора вкараха 4+ гола на тима от "Камп Ноу" през 2001 година (Вияреал и Сарагоса).

През миналия сезон в първите си 7 двубоя Барселона не допусна нито един гол, а целият успех на тима се изгради от солидното представяне в дефанзивен план и ударното трио Суарес - Неймар - Меси. За само два официални мача каталунците вече имат 8  допуснати гола, а през миналия сезон осмият гол във вратата на Браво или Тер Щеген беше допуснат чак в 14-ия двубой.

Ариц Адурис пък е първият футболист с хеттрик срещу Барселона след повече от 10 години. За последно с такъв успех се отчете Диего Форлан.

В същото време през миналия сезон през вторите полувремена Барселона играеше много концентрирано, а в първите 27 мача има бяха вкарани едва 6 гола. Сега постижението е изравнено, но само за две полувремена.

Що се отнася до Суперкупата на Испания, има 3 случая, в които дефицит от 4 гола е бил заличаван. Нито един от тях не е с участието на Барселона, която в 3-те случая, в които е губила с 4 гола, не е успявала да обърне развоя нито един път.

И за финал - Барселона има 8 допуснати гола от 10 точни удара във вратата. За сравнение, каталунците имат 5 гола от 14 точно отправени изстрела.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички