Суперерата в Барселона започнала с "Ти нямаш то*ки" от Гуардиола към Лапорта


Суперерата в Барселона започнала с "Ти нямаш то*ки" от Гуардиола към Лапорта
Снимка: Getty Images/Guliver

2407 0

Връщайки се назад към времето, в което управляваше Барселона, Жоан Лапорта изрази мнение, че суперуспешният период на тима, воден от Хосеп Гуардиола, е започнал с една обида, която му е нанесъл испанският треньор.

"Когато през 2008 г. попитах Гуардиола готов ли е да поеме първия отбор на Барселона, той ме погледна и каза, че нямам смелост да го назнача, каза ми, че нямам топки", разкри Лапорта пред "Sportsmail".

"Но аз чудесно разбирах, че това за нас е печеливш вариант и нищо не рискуваме. пеп е такъв човек, който може да постига успехи с всеки отбор. Когато ми казват, че в Манчестър Сити нещата му не потръгнаха, аз отговарям- изчакайте една година".

"Ако зависеше от мен, бих направил всичко, че до края на треньорската си кариера той да остане на "Камп ноу". Сега се наслаждавам на работата му във Висшата лига. Но началото му в Манчестър значително се различава от това в Барселона. В Англия го посрещнаха като месия, а тук той започна под градушка от критични стрели. Знаех, че той може да спечели много, но той спечели всичко", казва още бившият ръководител на испанския гранд.

"Мисля, че с времето Гуардиола ще се върне в Барселона и ще стане президент на клуба. Ще бъде страхотно! Но първо той трябва да постигне успех в Манчестър Сити. И той задължително ще го постигне", добавя Лапорта.

Като президент на каталунския клуб Лапорта се радва на 4 титли на Испания, Купата на Краля, 3 Суперкупи на Испания, 2 успеха в Шампионска лига, Суперкупата на УЕФА и Световното клубно първенство.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички