Суарес и Меси върнаха Барселона на пътя на победата (ВИДЕО)


Суарес и Меси върнаха Барселона на пътя на победата (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

5762 0

Отборът на Барселона постигна 12-та победа от началото на сезона, след като се наложи с 2:0 като гост над Виляреал. По този начин каталунците се върнаха на пътя на победата, след като в последните си два мача направиха равенства с Валенсия и Селта Виго.

С победата днес играчите на Ернесто Валверде събраха  39 точки и с пет аванс са на върха в Ла Лига. Виляреал пък е на 6-та позиция с 21 пункта.

Срещата бе равностойна в по-голямата си част, като след почивката каталунците наложиха натиск. Нещата се развиха в тяхна полза в 60', когато Раба бе изгонен с директен червен картон, а малко след това паднаха и попаденията за гостите.

Първото чисто голово положение бе за домакините от Виляреал. Марио Гаспар проби по десния фланг и центрира в наказателното поле, където Сориано опита техничен удар от въздуха, но Тер Щеген внимаваше и успя да отрази опасността.

Гостите отговориха на предизвикателството чрез суперзвездата си Лионел Меси. Аржентинецът стреля опасно от фаул в 22', но Асеньо се бе пласирал добре, за да улови кълбото.

През втората част каталунците стартираха с опит за преса в половината на домакините. 30' преди края на срещата Лео Меси и Жорди Алба направиха хубаво двойно подаване, като бранителят изведе капитана на тима, който стреля по диагонала, но кълбото премина в страни от вратата.

При подновяването на играта се стигна до най-интересната ситуация в мача. Тя обаче не бе пред нито една от двете врати. Раба получи директен червен картон, след като при борба за топката вдигна високо крака си и изрита грубо Бускетс в глезена.

Численото превъзходство си пролича бързо и в 67' като по чудо гостите не поведоха. Отново Алба направи добър пробив от ляво, като този път центрира на близката греда, където Луис Суарес засече топката, която обаче се отклони в страничната греда.

В крайна сметка натискът на Барса даде резултат 18' преди края на срещата. Страхотна атака за тима, която премина през Ракитич, Меси и Алкасер, преди последният да изведе Суарес. Уругваецът се освободи от защитник, а след това и от вратаря на гостите, за да се разпише пред опразнената врата.

"Жълтата подводница" опита моментално да отвърне на удара и 3' по-късно Тер Щеген трябваше да показва класа. Тригерос получи топката пред дъгата на наказателното поле, но ударът му бе париран от стража на гостите.

Всичко в срещата бе решено 7' преди края, когато Меси вкара 14-я си гол от началото на сезона. Всичко дойде от грешка при изнасянето на топката, когато Бускетс я открадна и веднага подаде към своя съотборник. Аржентинецът пък направи финт, с който накара двама играчи на Виляреал да се сблъскат, а след това с лекота преодоля и вратаря - 2:0.

 

Преди мача

Барселона ще опита да върне аванса си от пет точки пред втория Валенсия с евентуална победа днес. Освен това играчите на Ернесто Валверде са с две поредни равенства в Ла Лига, което помогна на преследвачите да се доближат до лидерската позиция. Каталунците не успяха да победят първо Валенсия, а след това изненадващо се провалиха и срещу Селта Виго.

Тимът на Виляреал пък се намира в криза, след като няма победа в последните си три мача, като записа и две поредни поражения. Играчите на Хави Кайеха тръгнаха добре в първенството, но в последните мачове показаха сериозен спад.

Преди мача

Виляреал: Асеньо, Алваро, Бакамбу, Коста, Ернандес, Гаспар, Раба, Руис, Семедо, Сориано, Тригерос.

Барселона: Тер Щеген, Алба, Бускетс, Меси, Паулиньо, Пике, Ракитич, Роберто, Денис Суарес, Луис Суарес, Вермаален.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички