Странна дузпа спаси Барселона от нов заслужен срам


Странна дузпа спаси Барселона от нов заслужен срам
Снимка: Guliver/GettyImages

4301 0

Барселона за малко не поднесе още една неприятна изненада на феновете си, но стигна до 2:1 над Леганес на "Камп Ноу", запазвайки интригата за титлата в Испания. Това не стана без помощта на съдията, който се върза на трик на Неймар и отсъди дузпа в 89', донесла победата на каталунците.

Мачът почна отлично за домакините, които излязоха напред в резултата още 4'. Неймар изведе Суарес по лявото крило, нападателят нахлу в пеналтерията и подаде на Меси, който завърши в стил - 1:0.

В 18' обаче можеше да се стигне до изравняване. При една от редките атаки на Леганес Набил Ел Зар получи топката в пеналта и стреля, но Марк Андре тер Щеген показа отличен рефлекс и отрази.

В 27' пък Лео Меси беше париран от вратаря Яго Ерерин, който се отчете с още две отлични намеси до края на полувремето. Барселона доминираше изцяло на терена, но въпреки това възпитаниците на Луис Енрике се оттеглиха на почивка само с 1 гол аванс.

Футболистите на домакините излязоха доста спокойни след почивката и владееха спокойно играта в центъра, без да създават много положения. Все пак в 67' Рафиня нахлу в наказателното поле, но ударът му беше блокиран от защитник. Това беше и единствената по-опасна ситуация за първата част на вторите 45 минути.

Леганес от своя страна се опита да контраатакува и на няколко пъти обещаващи контраатаки бяха провалени при завършващия пас в половината на Барселона. В 71' обаче гостите матираха своя домакин.

Роберто не успя да изнесе топката, която му беше избита от крака от Герейро. Така тя се озова до наказателното поле в краката на току-що влезлия Мачис. Той изчака, за да избере най-точното продължение, и подаде към точката за изпълнение на дузпа, където подаването беше засечено от Лопес. Той би от движение, топката мина между краката на Тер Щеген и влетя в мрежата.

До края на мача Барселона действаше прибързано и нямаше добро положение за гол. На спасение обаче се притекоха Неймар и главният рефер, който отсъди дузпа. В 88' бразилецът нахлу в наказателното поле и рязко смени посоката, заблуждавайки защитник. Бранителят обаче дръпна крака си и вдигна ръце точно преди Неймар да се просне на тревата. За съдията това беше достатъчно - дузпа и точно изпълнение на Меси.

Това беше и първи мач за Барселона след резила срещу ПСЖ, в който възпитаниците на Луис Енрике бяха прегазени с 4:0. Днес Барселона в немалка степен беше облагодетелствана от решението на съдиите, от които обаче каталунците се оплакват цял сезон. Що се отнася до класирането - Барселона има точка дефицит спрямо лидера Реал Мадрид, но и цели два мача повече на своята сметка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички