Стоичков: Реал ми предлагаше три пъти повече от това, което получавах в Барса


Стоичков: Реал ми предлагаше три пъти повече от това, което получавах в Барса
Снимка: Instagram

8822 0

Легендата на българския футбол Христо Стоичков разказа любопитни момента по време на престоя си в Барселона. Той сподели, че е отказал предложение от Реал Мадрид, което е било много по-добро във финансово отношение от това на каталунците.

"Можеше да играя в Реал Мадрид. Рамон Мендоса ми даде чек, в който ми предлагаше три пъти повече от това, което получавах в Барса. Взех го и го скъсах. Казах му, че бих играл в Реал единствено ако Джосеп Луис Нунес е президент и ако “Камп Ноу” се премести в Мадрид", сподели Стоичков пред Mundo Deportivo, като разказа още и за загубен бас от легендарния Йохан Кройф. 

"Постоянно ме провокираше, за да се мотивирам. Веднъж, преди един мач в Тенерифе, ми каза: “Да се хванем на бас за 100 хиляди песети, че утре няма да вкараш два гола”. Приех облога. Открихме резултата, но Михаел Лаудруп вкара първото попадение. Аз се разписах за 2:0 преди да свърши първата част. В самото начало на второто полувреме видях номер 8 на таблото - смени ме и не ми даде възможност да се опитам да отбележа за втори път".

Вижте в този материал как бележита фигура призова Барселона да даде пост на Камата. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички