Спрягат ново име за треньор на Барселона, феновете ще са доволни


Спрягат ново име за треньор на Барселона, феновете ще са доволни
Снимка: Getty Images/Guliver

3286 0

Преди около час излезе новината, че футболния директор на Барселона Ерик Абидал и главният изпълнителен директор на клуба Оскар Грау са в Доха и са се срещнали с легендата на клуба Шави Ернандес. Тримата обсъждат възможността бившия халф на „каталунците“ да заеме треньорския пост в Барса.

Ръководните лица в клуба бяха в Саудитска Арабия, където вчера „каталунците“ участваха в полуфинален мач от турнира за Суперкупата на Испания и загубиха от Атлетико Мадрид с 2:3. ‘RAC1 Radio’ съобщава, че ситуацията около настоящия наставник на отбора Ернесто Валверде става доста напечена и съдбата му ще бъде решена на среща на борда в понеделник. По всичко изглежда, че вече испанският треньор е загубил доверието и на самите играчи, ако се съди по коментарите и реакциите им след вчерашния мач.

Затова започват да се обсъждат все повече имена, които да сменят Валверде начело на клуба и едно от тях е това на рекордьора по срещи в тима Шави Ернандес. Бившият испански национал все още няма сериозен опит като треньор, като в момента е начело на катарския Ал Садд. Със сигурност обаче Шави е изключително респектирана фигура в Барселона и има уважението на звезди като Лионел Меси, Жерар Пике и Серхио Бускетс. „Мечтата ми е един ден да ръководя Барселона. Това е моя цел, но не съм обсебен от нея“ каза Шави пред TV3 през юни миналата година.

А ето кой е желан за треньор в Барселона от президента Хосеп Мария Бартомеу.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички